Ελλάδα|18.11.2023 23:25

Βύρωνας: Δύο ακόμη άτομα στο στόχαστρο των Αρχών για το κοκτέιλ ναρκωτικών στη 16χρονη - Ποιοι είναι ο «Γιάνος» και ο «Dou» που παραγγέλνουν χάπια

Newsroom

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση της 16χρονης που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ μετά από κοκτέιλ ναρκωτικών που της έδωσε κύκλωμα που διακινούσε ουσίες σε ανήλικους στο Βύρωνα

Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τη Μίνα Καραμήτρου, οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή. Μάλιστα έχουν ανοίξει τα τηλέφωνα των συλληφθέντων, ενώ υπάρχουν δύο άτομα με τον κωδικό «Γιάνο» και «Dou», οι οποίοι φαίνεται να κάνουν παραγγελίες ακόμη και χαπιών έκσταση. Στις συνομιλίες επίσης αποκαλύπτεται ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα ετοιμαζόταν να προμηθεύσει ναρκωτικά στις πιάτσες ναρκομανών στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί παράλληλα ερευνούν και μια μυστηριώδη ναρκωτική ουσία την οποία φαίνεται να κάνει παραγγελία ένα άτομο. Πρόκειται για την κατηγορία ναρκωτικών «λέμον», μιας ακριβής ουσίας. Στην παραγγελία το άτομο αυτό φαίνεται να ζητάει 10 ευρώ για το ένα γραμμάριο από το συγκεκριμένο ναρκωτικό.

Το χρονικό

Το άτυχο κορίτσι, μαζί με μία φίλη της, προσκλήθηκαν, βράδυ, από ένα 17χρονο αγόρι σε σπίτι, στην περιοχή του Βύρωνα. Εκεί, δόθηκαν στη 16χρονη κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, το λεγόμενο «σίσα» ή κόκα των φτωχών. Το κοκτέιλ ήταν τόσο ισχυρό, ώστε προκλήθηκαν βλάβες σε ζωτικά της όργανα.

Η φίλη του κοριτσιού ξύπνησε το πρωί, είδε ότι η 16χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και σε δραματική κατάσταση και κάλεσε, αμέσως, ασθενοφόρο. Τα δύο κορίτσια ήταν, εκείνη την ώρα, μόνα στο συγκεκριμένο σπίτι.

Συγκλονιστικά είναι όσα υπάρχουν και στη δικογραφία και τα όσα περιέγραψε η μητέρα. Όπως ανέφερε, το κορίτσι δεχόταν ψυχολογική πίεση και όταν την έψαχνε και την έπαιρνε τηλέφωνο, όπως λέει, σήκωναν το τηλέφωνο οι έμποροι ναρκωτικών και δεν την άφηναν να της μιλήσει.

Στη δικογραφία υπάρχουν καταθέσεις και των υπολοίπων παιδιών της παρέας της 16χρονης, που περιγράφουν πώς την βρήκαν σε κωματώδη κατάσταση και πώς άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους για την κατάσταση που είναι και τι πρέπει να κάνουν. Ένα από τα παιδιά περιέγραψε πώς γινόταν η προμήθεια των ναρκωτικών και πώς όταν ειδοποίησαν κάποιον από τους μεγαλύτερους για το τι είχε συμβεί, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ρωτήσει εάν υπάρχουν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών μέσα στο σπίτι και πώς πρέπει να τις κρύψουν.

Σοκ προκαλεί και πως, σύμφωνα με την δικογραφία, όταν οι έμποροι ήθελαν να κάνουν κάποια δοκιμή για ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν ως πειραματόζωο το ανήλικο κορίτσι.

ναρκωτικάΕλληνική Αστυνομίαειδήσεις τώραΒύρωνας