Ελλάδα|26.03.2019 16:43

Προφυλακιστέος ο 23χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής βρέφους στο Λευκό Πύργο

Newsroom

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του σε τακτικό ανακριτή ο 23χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται ότι μαζί με συνεργό του επιχείρησαν να αρπάξουν βρέφος από την αγκαλιά της 32χρονης μητέρας του και να ληστέψουν την 46χρονη θεία της πρώτης, την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. 

Ο νεαρός μετανάστης στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες της απόπειρας αρπαγής βρέφους, απόπειρας ληστείας και αντίστασης κατά της αρχής, ισχυριζόμενος πως ο ίδιος απλώς ήταν εκεί και πως όλα έγιναν από τον άλλο μετανάστη, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, όπως φέρεται να είπε.

Το περιστατικό έγινε στο πάρκο Τσιρογιάννη, στο Λευκό πύργο, όπου οι δύο γυναίκες καθόταν ανυποψίαστες όταν δέχτηκαν την επίθεση των δύο αλλοδαπών.Οι δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Λιβύης, πλησίασαν στο μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης τις δύο γυναίκες, ηλικίας 46 και 32 ετών, οι οποίες βρίσκονταν στην περιοχή του Λευκού Πύργου και προσπάθησαν με σωματική βία να αρπάξουν την τσάντα της 46χρονης, ενώ σε δεύτερο χρόνο επιχείρησαν να αρπάξουν το μωρό της 32χρονης, το οποίο κρατούσε στην αγκαλιά της.

Περαστικοί, ακούγοντας την έκκληση βοήθειας των γυναικών, έτρεξαν και ακινητοποίησαν τους δύο δράστες. Ωστόσο, ένας εκ των οποίων κατάφερε να διαφύγει. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη ενός 23χρονου από τη Λιβύη, ενώ διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη.

αρπαγήβρέφος