Ελλάδα|22.11.2023 10:23

Πίσω από έξι επιθέσεις σε γυναίκες ο 23χρονος «δράκος των Εξαρχείων» - Πώς δρούσε προκαλώντας τρόμο

Ευλαμπία Ρέβη

Πίσω από συνολικά έξι επιθέσεις σε γυναίκες βρίσκεται ο 23χρονος σεσημασμένος «δράκος των Εξαρχείων» συριακής καταγωγής που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, μετά από αναζητήσεις, στο κέντρο της Αθήνας.

Το χρονικό των επιθέσεων

Η πρώτη του επίθεση έγινε στις 24/10/2023 στις 20:15 επί της Λ. Ποσειδώνος στη Γλυφάδα με θύμα μια 18χρονη που περίμενε σε στάση λεωφορείου. Ο κατηγορούμενος αρχικά άρχισε να αυνανίζεται και η 18χρονη βλέποντάς τον έφυγε από το σημείο, καλώντας φιλικό της πρόσωπο.

Ο δράστης την ακολούθησε και προκειμένου να την ακινητοποιήσει της επιτέθηκε, κλείνοντας της με το χέρι του το στόμα και τη μύτη. Η 18χρονη αντιστάθηκε και τον έριξε στο έδαφος, ενώ από την πτώση η κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά. Ο δράστης διέφυγε τρέχοντας, καθώς στο σημείο έφτασε το φιλικό της πρόσωπο που είχε καλέσει σε βοήθεια.

Το δεύτερο «χτύπημα» του 23χρονου καταγράφηκε στις 15/11/2023 στη 01:00, στη συμβολή των οδών Παράσχου και Ασωπίου σε βάρος μιας 26χρονης που όταν στάθμευσε το όχημα της, είδε τον δράστη να την κοιτάει επίμονα και νόμιζε ότι θέλει να την κλέψει. Την ακολουθούσε πεζός επί 5 λεπτά παρά τον έντονο βηματισμό της κοπέλας και την παρότρυνση της να μην την ακολουθεί. Επειδή πλησίασε πολύ κοντά της, τότε η 26χρονη φώναξε δυνατά και τρομοκρατημένος ο δράστης διέφυγε.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα, στις 16/11/23 στις 17:05, θύμα του έπεσε μια 52χρονη. Ο δράστης την ακολούθησε επί της οδού Στουρνάρη όταν μετέβαινε στο ιατρείο της. Μόλις μπήκε στην πολυκατοικία μπήκε και αυτός μαζί της στο ασανσέρ, την έκλεισε το στόμα, της σήκωσε το φόρεμα και της θώπευσε. Επειδή δράστης και θύμα πατούσαν τα κουμπιά των ορόφων, ο ανελκυστήρας ανεβοκατέβαινε ώσπου έφτασε στο ισόγειο όπου άνοιξε την πόρτα και ετράπη σε φυγή επειδή ανέμενε άλλο άτομο για να μπει μέσα.

Δύο ημέρες μετά, στις 18/11/2023 στις 14:05 επι της οδού Βαλτετσίου, ο ίδιος προέβη σε γενετήσιες πράξεις (θωπεία) σε βάρος 13χρονης ανήλικης παρά την θέληση της. Το παιδί έβαλε τις φωνές και κατάφερε να ξεφύγει.

Στις 20/11/2023 στις 07:15 ο δράστης ξαναχτύπησε όταν στην συμβολή των οδών Μπενάκη και Νικηταρά επιτέθηκε σε μία 29χρονη. Την έριξε στο έδαφος και προέβη σε γενετήσιες πράξεις που ωστόσο δεν ολοκλήρωσε καθώς προσήλθαν περίοικοι στο σημείο.

Δέκα λεπτά αργότερα την ίδια ημέρα επί της οδού Πηγής προσπάθησε να ακινητοποιήσει μια 27χρονη, η οποία προέβαλε αντίσταση και διέφυγε.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται, ενώ υπογραμμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί μόλις τον περασμένο Αύγουστο από τις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείτο από το 2022 για παρόμοια αδικήματα.

Εξάρχειακακοποίησηβιασμόςειδήσεις τώρα