Φωταγωγήθηκε με τρία χρώματα το ιστορικό Μινιόν - Πότε θα ανοίξει τις πύλες του
NewsroomΜέσα στο 2024 θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του ιστορικό Μινιόν καθώς τα έργα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Το κτίριο φωταγωγήθηκε το βράδυ της Τρίτης με τρία χρώματα το ιστορικό πορτοκαλί του εμβληματικού πολυκαταστήματος των περασμένων δεκαετιών, το πράσινο της ελιάς και το λευκό επί της οδού Βερανζέρου.
Στο X χρήστες ανήρτησαν τις εντυπωσιακές εικόνες, ενώ περιμένουν τα εγκαίνια.
Η ιστορία του Μινιόν
Το Μινιόν δέσποζε στη γωνία των οδών Πατησίων και Βερανζέρου στην Αθήνα, κοντά στην Πλατεία Ομονοίας και από τη δεκαετία του 50΄ το μικρό περίπτερο που ίδρυσε στα μέσα του 1930 ο Γιάννης Γεωργακάς, γινόταν σταδιακά ένα μεγάλο πολυκατάστημα με πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό.
Το πολυκατάστημα είχε καταστραφεί από την πυρκαγιά του Δεκέμβρη του 1980, επαναλειτούργησε τρία χρόνια αργότερα και κρατικοποιήθηκε. Το 1991 περιήλθε ξανά στα χέρια του Γεωργακά.
Μετά το 1998 και τη διακοπή λειτουργίας, το Μινιόν αποκτήθηκε από την Elmec Sports, με στόχο να ανακαινίσει το κτίριο και να λειτουργήσει ξανά ως κατάστημα, ενώ με την πώληση της Elmec στον όμιλο Folli Follie, το κατάστημα πέρασε στην Folli Follie Holdings S.A.
Τον Νοέμβριο του 2021 το Μινιόν πέρασε στην εταιρεία Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!