Ελλάδα|22.11.2023 22:23

Κτηνοτρόφος εγκατέλειψε κοπάδι με πρόβατα σε έρημη βραχονησίδα στη Ρόδο: «Είναι τόσο εξουθενωμένα, πέφτουν από τους γκρεμούς και σκοτώνονται»

Newsroom

Δεκάδες πρόβατα βρέθηκαν νεκρά, αφού εγκαταλείφθηκαν χωρίς νερό και φαγητό από κτηνοτρόφο στη βραχονησίδα Μακρύ στη Ρόδο.

Τα άτυχα ζώα ανακάλυψε υπάλληλος κυνοκομείου, ενώ όπως είπε μόλις 25 έχουν μένει ζωντανά. «Πραγματικά τρόμαξα. Είναι πολλά ζώα νεκρά. Πάρα πολλά. Αφέθηκαν στη βραχονησίδα από κάποιον κτηνοτρόφο που δεν είναι άγνωστος, έχει γίνει καταγγελία στην εισαγγελία. Τα ζώα ήταν για μήνες χωρίς νερό και χωρίς φαγητό. Είναι τόσο εξουθενωμένα, πέφτουν από τους γκρεμούς και σκοτώνονται. Δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Ήταν γύρω στα 50 ζώα» είπε ο υπάλληλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τη διάσωση των προβάτων, ωστόσο πολλά από αυτά ανέβηκαν σε μεγάλο υψόμετρο για να βρουν τροφή και νερό, δυσκολεύοντας την επιχείρηση. 

Μάλιστα, όπως είπε υπάλληλος του κυνοκομείου κατά πληροφορίες κι άλλα κοπάδια και εγκαταλειφθεί σε άλλες βραχονησίδες του νησιού.

πρόβαταειδήσεις τώρακτηνοτρόφοςΡόδος