Από αστοχία σε αστοχία: Επιβάτες του Προαστιακού ξεκίνησαν για Αεροδρόμιο και βρέθηκαν στα... Άνω Λιόσια
NewsroomΑπό αστοχία σε αστοχία εξακολουθεί να πηγαίνει ο ελληνικός σιδηρόδρομος ακόμα και στα λιγοστά σημεία που εξακολουθεί να λειτουργεί. Έτσι, μετά τον εκτροχιασμό συρμού του Προαστιακού στην Πάτρα το μεσημέρι της Τετάρτης, την Πέμπτη ένα άλλο απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας. Οι επιβάτες συρμού ξεκίνησαν για Αεροδρόμιο, αλλά τελικά έφτασαν στα... Λιόσια.
Αιτία, σύμφωνα με σιδηροδρομικές πηγές, ήταν το πρόβλημα στην τηλεδιοίκηση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) εξαιτίας του οποίου την ίδια ημέρα σημειώνονταν αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού, για τις οποίες είχε ενημερώσει η Hellenic Train.
Ο συρμός ξεκίνησε κανονικά από τον Πειραιά με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ωστόσο, εξαιτίας του προβλήματος στην τηλεδιοίκηση, ο ΟΣΕ προκειμένου να μην καταργήσει εντελώς το δρομολόγιο, αποφάσισε αυτό να συνεχιστεί και στον σταθμό των Άνω Λιοσίων να μετεπιβιβάσει τους επιβάτες σε άλλο συρμό που θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο. Ως εκ τούτου οι επιβάτες είδαν έκπληκτοι να φτάνουν σε άσχετο προορισμό απ΄αυτόν στον οποίο πήγαιναν. Αρκετοί έκαναν λόγο για έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους της Hellenic Train.
Ωστόσο, πηγές της εταιρείας επιμένουν ότι υπήρξε συνεχής ενημέρωση των επιβατών από τον μηχανοδηγό. Σημειώνουν επίσης ότι ο συρμός, στον οποίο μετεπιβιβάστηκαν, έφτασε τελικά στο Αεροδρόμιο με 10 λεπτά καθυστέρηση. Διευκρινίζουν επίσης ότι ο μηχανοδηγός ενός συρμού λαμβάνει εντολές για την κίνησή του και δεν επιλέγει ο ίδιος σε ποια γραμμή θα κινηθεί ο συρμός.
- Αξέχαστα Χριστούγεννα: Ανεξίτηλα ιστορικά γεγονότα - Βασιλικές στέψεις, εκτέλεση δικτάτορα, τσουνάμι, τέλος Ψυχρού Πολέμου
- Τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια, τα χρήματα του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και η απογοήτευση Τραμπ
- Μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Brown - Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ δίπλα στον Χρυσοχοΐδη