Ελλάδα|24.11.2023 18:10

Τι ερευνά η ΕΛΑΣ για το όχημα με το καλάσνικοφ στο Παλαιό Φάληρο: «Βλέπουν» οργανωμένο σχέδιο οι Αρχές - Είχε κλαπεί από τη Νέα Ιωνία

Ευλαμπία Ρέβη

Από τυχαίο έλεγχο εντοπίστηκε το κλεμμένο όχημα στο Παλαιό Φάληρο, που μέσα διαπιστώθηκε ότι είχε ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρα, μία χειροβομβίδα, ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και ένα κράνος, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Πλήρωμα περιπολικού εν κινήσει επί της οδού Νηρηίδων τσέκαρε τις πινακίδες και διαπίστωσε ότι ήταν πλαστές, ενώ και ο αριθμός πλαισίου ήταν παραποιημένος και αμέσως σήμανες συναγερμός.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η κλοπή του αυτοκινήτου είχε δηλωθεί  στις 14.09.2023 στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, ενώ ήταν ασφαλισμένο.

Όπως σχολιάζουν στο ethnos.gr ανώτατες πηγές της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζεται το περιστατικό: «Δεν συνδέεται με κάποια υπόθεση πάνω στην οποία δουλεύουμε αυτό το διάστημα ή με κάποια άλλη γνωστή. Όλα τα ευρήματα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και αναμένουμε τα εργαστηριακά αποτέλεσμα, για να δούμε εάν υπάρχουν γενετικό υλικό και DNA, και αν αυτά ανήκουν σε άτομο ή άτομα που είναι σεσημασμένοι».

Πάντως, το γεγονός ότι τόσο το καλάσνικοφ όσο και η χειροβομβίδα, αλλά και τα υπόλοιπα ευρήματα, βρέθηκαν να είναι «φόρα -παρτίδα» στο πίσω κάθισμα, -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- δείχνουν ότι πιθανότητα είτε κάτι υπήρχε ως σχέδιο έτοιμο για εφαρμογή είτε κάτι άλλο συνέβη και παράτησαν εκεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

ΚαλάσνικοφΠαλαιό ΦάληροΕλληνική Αστυνομίαειδήσεις τώρα