Ελλάδα|25.11.2023 10:45

Σπάτα: Μαύρα κεριά, μυστήρια σύμβολα, «πίστη στον σατανά» και μπούλινγκ - Συγκλονίζει η οικογένεια του 19χρονου που βρέθηκε νεκρός σε ντουλάπα

Newsroom

Η οικογένεια του 19χρονου Νικόλα Ντουρτουρέκα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 στη ντουλάπα του σπιτιού του στα Σπάτα με τα χέρια του πισθάγκωνα δεμένα αμφισβητεί ότι ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία, την ώρα που συγκλονίζουν τα νεότερα στοιχεία για την πίστη του νεαρού στη μαγεία.

Ο πατέρας του Νικόλα, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», υποστήριξε ότι όλα τα ευρήματα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για αυτοχειρία και επεσήμανε πως «αν ήθελε να αυτοκτονήσει, θα το είχε γράψει».Παράλληλα, αναφέρθηκαν εκτενώς στη σχέση του 19χρονου με τη μαγεία, ενώ προβλήθηκε και χειρόγραφε ντοκουμέντο του 19χρονου, που προκάλεσε σοκ.

«Το έγραψε ο 19χρονος την νύχτα της Τετάρτης 13 Ιουλίου, που ήταν η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου, κατά τη διάρκεια τελετής μαύρης μαγείας. Πιθανότατα να ήταν μαζί του και άλλο άτομο, γιατί βρέθηκαν δύο κόκκινες καρέκλες στην τραπεζαρία και πάνω στο τραπέζι σκοτεινά σύμβολα. Ήταν τα κεριά, το μπολ που είχε φτιάξει για να αναπαραστήσει την πανσέληνο, το κάδρο με το μαύρο βελούδο και οι σημειώσεις του γραμμένες στα αγγλικά, με σκοπό να κατασκοπεύσει τα συναισθήματα κάποιου ανθρώπου».

Μου είχε πει ότι πιστεύει στον σατανισμό 

Ο πατέρας του 19χρονου σημείωσε πως κάποια στιγμή τον είχε δει να ζωγραφίζει μια πεντάλφα. «Εγώ του είχα πει αυτό είναι σύμβολο σατανισμού γιατί ασχολείσαι με αυτά; Μου απάντησε ότι έχει διαφορά από την πεντάλφα την κανονική και είναι κάτι αθώο. Τον ρώτησα αν πιστεύει στον σατανά και μου είχε πει "ναι". Είχα προσπαθήσει να τον αλλάξω», δήλωσε στην εκπομπή.

Μάλιστα αυτά που είδε πάνω στο τραπέζι ο πατέρας και το «ξόρκι» που είχε γράψει ο Νίκος δείχνουν ότι είχε προσπαθήσει να εντρυφήσει πολύ καλά σε μια δική του θεώρηση περί «μαγείας». «Δεν έγραφε με ρούνους όπως λέει, αλλά με σίτζιλς, σύμβολα σκοτεινά και μεταφυσικά», είπε ο πατέρας του. 

Ανέφερε ακόμα όταν βρήκαν το κινητό, τον καλούσε επανειλημμένα η φίλη του που φαίνεται να είχαν πολύ στενή φιλική σχέση.
“Έπαθα σοκ με αυτό που είδα” δήλωσε ο αδερφός του

«Έβρισκα μαύρα κεριά στο σπίτι», λέει ο αδερφός του

«Όταν μπήκα στο δωμάτιο, τότε έπαθα το σοκ. Δεν το περίμενα αυτό που είδα. Ήταν δεμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη και δεν ακουμπούσαν τα πόδια του στο έδαφος», δήλωσε, ο αδελφός του 19χρονου, περιγράφοντας την αντίδραση του όταν τον βρήκαν, μαζί με την μητέρα του, νεκρό στο δωμάτιο του.

«Έβρισκα μαύρα κεριά πολλές φορές μες στο σπίτι, είχε ζωγραφίσει μια πεντάλφα στον συναγερμό και τον είχα πετύχει στην τραπεζαρία στο σαλόνι να κάθεται μέσα στο σκοτάδι κάτω από το φως κεριών να κάνει κάτι και φοβήθηκα», πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι ο αδερφός του είχε πει για τη μαγεία πως «είναι ένας τρόπος να προστατευτείς ή να τιμωρήσεις κάποιον». 

«Το είχα πει στην μητέρα μου αλλά κι εκείνη όπως κι εγώ σκέφτηκε ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο», πρόσθεσε.

Δεχόταν μπούλινγκ 

«Ο Νικόλας ήταν ο καλύτερος μου μαθητής, ήταν ένα παιδί ευδιάθετο αλλά στο δεύτερο εξάμηνο η συμπεριφορά του άλλαξε. Eίχε σταματήσει να χαμογελά. Τον ρώτησα και δεν μου είπε. Ο Νικόλας δεν ήταν δυνατόν να κάνει κάτι κακό στον εαυτό του. Φοβόταν ακόμα και την βελόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπαιδεύτρια του.

Η πρώην συμμαθήτρια του Νικόλα έμαθε για το τραγικό τέλος του από την εκπομπή, καθώς τελευταία τον είχε χάσει. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως στο σχολείο βίωνε μπούλινγκ αλλά δεν μίλαγε. Περιγράφοντας τη φίλη του 19χρονου που φέρεται επίσης να ασχολούταν με τον σατανισμό, είπε πως «ντυνόταν παράξενα και φερόταν πολύ άσχημα. Φόραγε στον λαιμό της περίεργα σχήματα όπως πεντάλφα. Άκουγε τραγούδια σατανιστικά δυνατά στο ηχείο για να τα περάσει και σε άλλα άτομα. Προσπάθησε να με κάνει όπως ήθελε αλλά εγώ απομακρύνθηκα και μετά με έκραζε». 

μαγείαΣπάταειδήσεις τώρααυτοκτονίασατανισμόςθάνατοςΦως στο Τούνελ