Ελλάδα|27.11.2023 11:52

Καστοριά: Ακόμα έξι συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης για αρπαγή και παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα

Newsroom

Έξι αλλοδαποί - μέλη εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν σε περιοχή της Καστοριάς, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, για την υπόθεση αρπαγής αλλοδαπών και διευκόλυνση παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα μας, η οποία είχε εξιχνιαστεί από την αστυνομία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν  τα στοιχεία ακόμη επτά μελών της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν συλληφθεί επτά μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας..

Σε βάρος όλων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για όπλα, βαριά σωματική βλάβη, του Κώδικα Μετανάστευσης, καθώς και για αρπαγή, ληστεία και εκβίαση.

Τα μέλη της ομάδας απειλούσαν τους διακινούμενους αλλοδαπούς με πολεμικό τουφέκι και άλλο οπλισμό, ώστε να αποτρέπουν τυχόν διαφυγή τους και να απαιτούν επιπλέον χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια με μήκος λάμας δέκα εκατοστών, δέκα κινητά τηλέφωνα με 13 κάρτες SIM και μία συσκευή powerbank.

Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επτά μη συλληφθέντων, καθώς και για το πλήρες εύρος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Καστοριάεγκληματική οργάνωσηαστυνομίααλλοδαποί