Ελλάδα|27.03.2019 08:08

Καιρός: Καταιγίδες, κρύο, βοριάδες ακόμα και χιόνια! (vid)

Newsroom

Από σήμερα Τετάρτη και έως το τέλος του μήνα ο καιρός θα χαλάσει και θα αποκτήσει ένα χειμωνιάτικο «πρόσωπο», καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια τμήματα της Ελλάδας κινούμενο προς τα Δωδεκάνησα.

Αναμένεται από την Πέμπτη η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια και η επικράτηση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ παράλληλα στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ.

Τα εντονότερα φαινόμενα προβλέπονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης εκ νέου της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες και θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Για την Πέμπτη αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και βαθμιαία στα νότια, ενώ πιθανώς θα έχουμε καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και το βραδύ στα Δωδεκάνησα, όποτε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά.

καταιγίδεςβροχέςκαιρός