Ελλάδα|29.11.2023 07:53

Αμπελόκηποι: Αστυνομικοί έπιασαν διαρρήκτη επ΄ αυτοφώρω - Για να διαφύγει, τους απείλησε με μαχαίρι

Newsroom

Σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους κλήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, έχοντας λάβει σήμα για διάρρηξη που βρισκόταν σε εξέλιξη στην οδό Βάλτου.

Όταν μετέβησαν στο σημείο οι αστυνομικοί είδαν πως η πόρτα ήταν σπασμένη και η κάσα είχε σχεδόν ξηλωθεί, ενώ το σπίτι ήταν ανάστατο. Ρούχα, παπούτσια και άλλα μικροαντικείμενα ήταν όλα στο πάτωμα. Οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν τα δωμάτια και, μετά από λίγο, εντόπισαν τον διαρρήκτη στην κουζίνα να προσπαθεί να διαφύγει.

Στην συνέχεια, αφού εντόπισαν τον άνδρα, τού έκαναν σήμα να παραμείνει ακίνητος, όπως μεταδίδει το Mega. Εκείνος άρχισε να φωνάζει και τράβηξε από τη ζώνη του ένα μεγάλο μαχαίρι το οποίο και το προέταξε στους αστυνομικούς -ξεκινώντας παράλληλα να κινείται επιθετικά προς το μέρος τους.

Γνώριμος των Αρχών ο διαρρήκτης

Οι άνδρες της ΔΙΑΣ κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να του περάσουν χειροπέδες. Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για έναν 34χρονο Έλληνα, ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές.

Ειδικότερα, πριν από μία εβδομάδα συνελήφθη για απόπειρα αφαίρεσης καταλύτη από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην Αθήνα καθώς και για οπλοφορία (σ.σ. είχε και τότε μαχαίρι). Επίσης, πριν έναν μήνα είχε συλληφθεί και πάλι στο Ψυχικό για διάρρηξη. Ο 34χρονος συνελήφθη για κλοπή, αντίσταση, απείθεια και περί όπλων.

διαρρήκτης Αμπελόκηποιειδήσεις τώραδιαρρήκτεςδιάρρηξηΑμπελόκηποιδιαρρήκτης