Ελλάδα|29.11.2023 09:25

Βόλος: Καταδικάστηκε χωρίς ελαφρυντικά 65χρονος που έβαλε τη μουσική στη διαπασών και έριχνε μπαλωθιές

Newsroom

Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ καταδικάστηκε ένας 65χρονος από τον Βόλο, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε βάλει την μουσική στο τέρμα και ξεκίνησε να πυροβολεί στον αέρα.

Το περιστατικό συνέβη στις 4 το μεσημέρι και ο γείτονες ενοχλήθηκαν από την φασαρία και κάλεσαν την αστυνομία. Όταν έφτασαν στο σημείο, είδαν τον άνδρα να ρίχνει δύο φορές στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα.

Τότε,  σύμφωνα με το thenewspaper.gr, τον συνέλαβαν και στον έλεγχο διαπιστώθηκε πως η άδεια οπλοκατοχής της εν λόγω καραμπίνας είχε λήξει, ενώ βρέθηκε και δεύτερο κυνηγητικό όπλο, μονόκανο, με επίσης μη ανανεωμένη άδεια, και κυνηγητικά φυσίγγια.

Η ποινή

Σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για διατάραξη κοινής ησυχίας, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων και παράνομη κατοχή κυνηγετικών φυσιγγίων, ενώ στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο ίδιος απολογούμενος ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Ωστόσο, δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 600 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση της έδρας τα όπλα, που είχαν κατασχεθεί από τις αρχές, δεν του επιστράφηκαν, ενώ ο 65χρονος άσκησε έφεση.

Βόλοςπυροβολισμοίειδήσεις τώρααστυνομίαδικαστήριο