Ελλάδα|30.11.2023 12:34

ΑΣΕΠ - Πλήρης επιβεβαίωση: Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη 4.276 μόνιμων

Newsroom

Για το Εθνικό Τυπογραφείο «φεύγει» η προκήρυξη «μαμούθ» του ΑΣΕΠ με αριθμό 3ΓΒ/2023, για την πλήρωση 4.276 μόνιμων θέσεων σε φορείς του Δημοσίου, από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Πηγές στην Ανεξάρτητη Αρχή, σε επικοινωνία τους με το Proson.gr, ενημέρωσαν ότι η προκήρυξη αναμένεται να αποσταλεί, κατά 99% στο Τυπογραφείο για εκτύπωση αύριο, Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο σε περίπτωση απροόπτου, επιβεβαιώνοντας έτσι πλήρως το ρεπορτάζ του proson, που προέβλεψε την έκδοση της την ερχόμενη Παρασκευή.

Μετά την αποστολή στο Τυπογραφείο, κάποιες ημέρες μετά θα ακολουθήσει η έκδοση της προκήρυξης στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), στο οποίο θα περιλαμβάνεται η κατανομή των θέσεων στους φορείς του Δημοσίου, στους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις.

Οι αιτήσεις αναμένεται να τρέξουν μέσα στον Δεκέμβριο και για τον λόγο αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να βιαστούν προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα.

Να υπενθυμίσουμε πως με την έκδοση της εν λόγω προκήρυξης, κλείνει σιγά-σιγά ο κύκλος των προσλήψεων που θα γίνουν μέσα από τη δεξαμενή των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Μαρτίου για το 2023, καθώς έχουν ήδη «τρέξει» και ολοκληρωθεί οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1ΓΒ/2023 για 141 θέσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και η μεγάλη προκήρυξη με αριθμό 2ΓΒ/2023, που αφορά την πρόσληψη 1.843 επιτυχόντων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), με συμβάσεις αορίστου χρόνου, σε όλο το Δημόσιο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως από τη νέα χρονιά αναμένεται να ανοίξει και δεύτερος «γύρος» προσλήψεων για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Όπως γράψαμε και σε παλαιότερο δημοσίευμα που αφορούσε το έγγραφο του υπουργείο Εσωτερικών για τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2024, αναμένεται να προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας, βαθμίδας ΠΕ και ΤΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του proson, ο αριθμός των προσλήψεων θα ανέλθει περίπου σε 6.000.

 Πώς θα κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ - Τα αναλαμβάνει για εσάς το Proson.gr

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη, 

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να 

προσλήψειςειδήσεις τώραΑΣΕΠ