Ελλάδα|01.12.2023 22:21

Ναύπακτος: Συνελήφθησαν δύο 13χρονοι που διακινούσαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους - «Νιώθω φοβισμένη»

Newsroom

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά άγριας βίας αλλά και ψυχικής κακοποίησης μεταξύ ανηλίκων, με ακόμα ένα σοκαριστικό περιστατικό να έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τη Ναύπακτο. Δύο αγόρια μόλις 13 ετών συνελήφθησαν διότι διακινούσαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τουλάχιστον έξι συμμαθητριών τους, μέσω εφαρμογής στο Διαδίκτυο.

«Είδα μια δική μου φωτογραφία, ήταν γυμνή. Eίναι ψεύτικο, αλλά ένιωθα και ακόμα νιώθω πάρα πολύ άβολα και ντρεπόμουν πάρα πολύ γιατί ξέρω ότι την φωτογραφία την έχουν δει πολλά άτομα. Τους ρώτησα αν είναι αλήθεια, μου το παραδέχτηκαν. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να το έκαναν για μαγκιά. Νιώθω αγχωμένη και πολύ φοβισμένη» είπε ένα από τα ανήλικα θύματα στο Star.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διευθυντής του σχολείου, ήταν εκείνος που ενημέρωσε τις Αρχές για το περιστατικό, ενώ το ίδιο έκανε και με τους γονείς των θυμάτων που δεν γνώριζαν τίποτα για την ψυχική κακοποίηση των κοριτσιών τους.

Πατέρας ενός εκ των θυμάτων μίλησε για περιστατικό, αλλά και για τα συναισθήματα που ένιωσε όταν ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί. «Θύμωσα σαφώς αλλά περισσότερο στεναχωρήθηκα γιατί σκέφτηκα ότι είναι 13 ετών παιδιά. Κάπου έχει αρχίσει και χαλάει πολύ η κατάσταση... Ο λόγος που κινήθηκα νομικά είναι απλούστατος. Δεν θέλω να κυνηγήσω δύο μικρά παιδιά γιατί έκαναν κάτι στην κόρη μου αλλά αν μπορώ, αυτά τα παιδιά να τα κάνω να μην ξανακάνουν κάτι παρόμοιο» είπε.

Τι βρέθηκε στα κινητά τηλέφωνα των δραστών

Οι δύο μαθητές παραδέχτηκαν την πράξη τους και συνελήφθησαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους. Στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των δύο δραστών βρέθηκαν 18 φωτογραφίες των θυμάτων, ενώ στο τηλέφωνο του δεύτερου 13χρονου δεν βρέθηκε καμία φωτογραφία.

Ωστόσο, και εκείνος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε φωτογραφίες, αλλά τις έσβησε λίγες ώρες πριν την σύλληψη του.

Από τα στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί, αναγνώρισαν δύο μαθήτριες που έπεσαν θύματα. Οι ανήλικοι δράστες παραδέχθηκαν ότι έχουν προχωρήσει στην επεξεργασία φωτογραφιών ακόμα τεσσάρων κοριτσιών.

ειδήσεις τώρασχολείογυμνές φωτογραφίεςανήλικοικακοποίησηΝαύπακτος