Ελλάδα|02.12.2023 12:26

Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος: Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του μουσικού των Razastarr- «Μου είπαν να μην καταθέσω»

Newsroom

Περίπου 2,5 χρόνια έχουν περάσει από τον τραγικό θάνατο του ιδρυτικού μέλους του χιπ-χοπ συγκροτήματος Razastarr, Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, σ' ένα μυστηριώδες «τροχαίο» κοντά στη Θήβα. Συγκεκριμένα, ο ράπερ είχε εντοπιστεί τραυματισμένος στη μέση του δρόμου στο 30ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Θηβών – Θίσβης Βοιωτίας, κοντά στο χωριό Ξηρονομη τον Αύγουστο του 2021.

Την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αλλά όταν αυτή βάλτωσε, με παραγγελία της εισαγγελίας Θηβών, πέρασε στο Ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», το βράδυ της Παρασκευής (1/12), ο κύριος ύποπτος επέβαινε στο όχημα που εμπλέκεται στο τροχαίο ατύχημα, μαζί με τη σύζυγό του και το παιδί τους.

Ο οδηγός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, δήλωσε στην απολογία του ότι προσπάθησε ν' αποφύγει έναν άνθρωπο που βρισκόταν ξαπλωμένος στο οδόστρωμα. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να τον αποφύγει με ελιγμό νιώθοντας ένα τράνταγμα και σταθμεύοντας στην συνέχεια το όχημα του.

Σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA, ο οδηγός ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε πως οι τοπικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα του διαβεβαίωσαν ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και πως τα πλαστικά κομμάτια που εντοπίστηκαν στο οδόστρωμα δεν προέρχονται από το όχημά του. 

Ταυτόχρονα, είπε ότι δεν είχε την πρόθεση να κρυφτεί ή να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών του, αλλά πίστευε πως ακόμα κι αν είχε χτυπήσει τον Οδυσσέα, δεν ήταν ο πρώτος, αλλά είχε προηγηθεί άλλο όχημα, το οποίο και ευθυνόταν για την παράσυρση.

Τόσο η σύζυγος όσο και ο γιος του υπόπτου περιγράφουν ανάλογη εικόνα στις καταθέσεις του, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι θα έπρεπε να έχουν ζητήσει από την αστυνομία οι ίδιοι να διενεργηθεί έλεγχος στο όχημά τους. Βέβαια, τόσο η ιατροδικαστική έκθεση όσο και τα πλαστικά κομμάτια που βρέθηκαν δίπλα στο θύμα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας σχετικά με το τι συνέβη.

Η αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος, περιέγραψε τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ πριν από 2,5 χρόνια, αλλά και πώς οι άνθρωποι που κατηγορούνται φέρονται να προσπάθησαν «να αλλάξουν την κατάθεσή της».

«Θυμάμαι ότι έκανε έναν ελιγμό και με τρόμαξε. Πήγαινα ήδη με μικρή ταχύτητα γιατί ήταν βράδυ, αμέσως έκοψα ταχύτητα και είδα πρώτα ένα παπούτσι που είχε πεταχτεί και τον άνθρωπο πεσμένο κάτω. Σταμάτησα στην άκρη, έβαλα αλάρμ για να δείξω ότι κάτι έχει συμβεί, είχα αφήσει και ανοιχτά τα φώτα και πήγα να δω τι συμβαίνει γιατί είχε σταματήσει και το άλλο όχημα», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

«Μου είπε να μην καταθέσω αυτά που είδα…»

Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο ζήτησε από την ίδια αλλά και από το ζευγάρι που επέβαινε στο αυτοκίνητο, να περιμένουν στην άκρη.

Η επιβάτης του ύποπτου οχήματος τότε την πλησίασε και της ζήτησε το τηλέφωνό της και της είπε να μην καταθέσει στην αστυνομία γιατί είχαν εμπλακεί σε αυτόν τον θάνατο.

«’Τι είναι αυτά που μου λέτε; Ό,τι είδα θα το καταθέσω στην αστυνομία, δεν κάνω τέτοια πράγματα’, της είπα. Μετά κάτι έγινε και σηκώθηκε κι έφυγε και δεν πήρα ούτε το τηλέφωνό της».

θάνατοςΦως στο ΤούνελΑγγελική Νικολούληειδήσεις τώρα