Ελλάδα|04.12.2023 22:48

Μετά τη Ναύπακτο και στο Ελληνικό: Μοίρασαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους – Τι έφτιαξαν με πρόγραμμα ΑΙ

Newsroom

Επικίνδυνη μόδα φαίνεται να γίνεται οι γυμνές φωτογραφίες φτιαγμένες μέσω τεχνητής νοημοσύνης στα σχολεία. Μετά το περιστατικό σε σχολείο της Ναυπάκτου, γονέας καταγγέλλει περιστατικό και σε σχολείο στο Ελληνικό.

Ο πατέρας της 14χρονης μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι «στα μέσα Οκτωβρίου ήρθε η κόρη μας και μας είπε ότι κάποια παιδιά μικρότερα από την Β’ Γυμνασίου την τράβηξαν φωτογραφίες και τις επεξεργάστηκαν, τις παρουσίαζαν γυμνές και τις έδειχναν».

Η 14χρονη δεν έχασε στιγμή και αμέσως απευθύνθηκε στη διευθύντρια του σχολείου. «Αρχικά ο ένας τα έριχνε στον άλλον. Τελικά ήταν και οι τρεις. Και την επομένη μας κάλεσε να συναντηθούμε η διευθύντρια».

H οικογένεια της 14χρονης δεν κινήθηκε νομικά καθώς όπως είπαν πρόκειται για 13χρονα αγόρια που δεν είχαν αντιληφθεί το αδίκημα που έκαναν. «Μπορούσαμε να κινηθούμε νομικά. Δεν το κάναμε, γιατί είναι παιδιά μας. Έκαναν λάθος».

Την ίδια ώρα, μετανιωμένοι εμφανίζονται και οι 13χρονοι στην Ναύπακτο, οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα (4/12/23) στο σχολείο μετά τη διήμερη αποβολή. Η συμμαθήτρια τους πάντως που είδε ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες της να κυκλοφορούν στο σχολείο δεν μπορεί να συνέλθει ακόμα από το σοκ. «Έχουν μετανιώσει αλλά αυτό που έκαναν ήταν χοντρό».

γυμνές φωτογραφίεςειδήσεις τώρατεχνητή νοημοσύνησχολείοΕλληνικό