Ελλάδα|04.12.2023 23:25

Βίντεο – ντοκουμέντο από συμπλοκή με άγριο ξύλο και βαρύ οπλισμό στη Νέα Ερυθραία

Newsroom

Ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους δίνουν οι συμμορίες ανηλίκων που δρουν, πλέον, ανεξέλεγκτες. Το βράδυ του Σαββάτου (02/12), άγρια συμπλοκή σημειώθηκε στη Νέα Ερυθραία, με στειλιάρια, μαχαίρια, ακόμη και βόμβες μολότοφ. Η συμπλοκή είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο νεαρών εμπλεκόμενων.

Εφοδιασμένοι με κάθε είδους δολοφονικό μέσο, οι έφηβοι, που μπορεί να είναι ακόμα και μαθητές γυμνασίου, κλείνουν ραντεβού με μοναδικό σκοπό να λύσουν τις διαφορές τους με τη βία ενώ, οι συμπλοκές μπορεί να ξεκινήσουν για ασήμαντη αφορμή. Ένα τέτοιο ραντεβού για άγριο ξύλο, έδωσαν οι δύο ομάδες ανήλικων αγοριών στη Νέα Ερυθραία το Σάββατο.

Αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ

Τα μέλη των συμμοριών είχαν μεταξύ τους ως και αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, καθώς και μαχαίρι, στειλιάρια, σφυρί και μια λαβή βαριοπούλας. Στο σημείο της άγριας συμπλοκής βρέθηκαν επίσης γάντια και full face, γεγονός που σημαίνει ότι, ήταν τόσο καλά οργανωμένοι, ώστε είχαν φροντίσει να μη διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους. Δύο από τα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά σε σώμα και κεφάλι και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Όπως ανέφερε κάτοικος στο Mega, «έχω ακούσει διάφορα να καίνε μηχανάκια, ψειρίσματα, ομάδες από διάφορες περιοχές αντιπαλότητες. Μερικές φορές βγαίνουνε και αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον, ποια περιοχή είναι καλύτερη και διάφορα». Για το περιστατικό συνελήφθησαν, από την ΕΛ.ΑΣ., ένας 17χρονος και ένας 22χρονος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Γονείς μαθητών ανέφεραν ότι, πλέον, τα περιστατικά με θύματα αλλά και δράστες μικρά παιδιά, τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο σε γειτονιές, προαύλια και σχολεία. «Μια συμμορία έπιασε πριν δυο τρεις μέρες του άντρα μου τον ανιψιό και του έχουν μαυρίσει το πόδι», αναφέρουν μάρτυρες που συμπληρώνουν ακόμη και ότι, «βγάζουν μαχαίρια, ακούω ότι ληστεύουν ανηλίκους τους δέρνουνε βία υπάρχει παντού είναι απαράδεκτο αυτό το πράγμα κάτι πρέπει να γίνει».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, ενδεικτικά, μέσα σε έναν μόλις χρόνο, τα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων, έχουν σημειώσει αύξηση κατά 41%.

συμμορίεςειδήσεις τώραανήλικοισυμπλοκήΝέα Ερυθραία