Ελλάδα|06.12.2023 12:22

Σοκ σε γηροκομείο στο Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για τη χορήγηση καθαρτικού στην 92χρονη – Πέθανε η ηλικιωμένη

Newsroom

Σοκ έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο Κρήτης ο θάνατος μιας 92χρονης σε Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην οποία δόθηκε αντί για νερό, για να πάρει τα χάπια της, καθαριστικό-απολυμαντικό. Για την εγκληματική αυτή αμέλεια συνελήφθησαν ο 53χρονος ιδιοκτήτης, η 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη της μονάδας και μια 23χρονη νοσηλεύτρια.

Επίσης, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης του θανάτου ηλικιωμένης.

Και οι τρεις συλληφθέντες, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ την έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας θα διενεργήσει το 1ο Αστυνομικό Τμήμα, που ανέλαβε εξ' αρχής την σχετική προανάκριση.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα το πρωί, σύμφωνα με το cretalive, όταν η ηλικιωμένη έπαιρνε το πρωινό της και φέρεται να ζήτησε νερό. Η νοσοκόμα που της πήγε και το πρωινό, φέρεται να της έδωσε ένα μπουκάλι, το οποίο άνοιξε μπροστά της. Η γυναίκα έπινε για αρκετή ώρα - περίπου ένα 20λεπτο - από το περιεχόμενο του μπουκαλιού, όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς όπως προκύπτει από την προανάκριση η 92χρονη είχε άνοια.

Η ηλικιωμένη λίγο μετά ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Στο γηροκομείο αμέσως αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, με δεδομένο ότι μύρισαν και το μπουκάλι από το οποίο ήπιε η άτυχη γυναίκα. Άμεσα τις πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες ενώ ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ, ωστόσο για την άτυχη γυναίκα ήταν ήδη αργά...

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό από τους συγγενείς της και διενεργεί εκτενή έρευνα με σκοπό να έχει την πλήρη εικόνα των συνθηκών που οδήγησαν την ηλικιωμένη να καταναλώσει καθαριστικό αντί για νερό.

Ανάμεσα στα μπουκάλια με νερό στο γηροκομείο, εντοπίστηκε ένα που περιείχε καθαριστικό αντί για πόσιμο νερό. Υπάλληλος φέρεται να το παρέδωσε κατά λάθος στην 92χρονη τρόφιμο, με μοιραίο αποτέλεσμα για τη ζωή της.

θάνατοςειδήσεις τώραΓηροκομείοεισαγγελέαςηλικιωμένηΗράκλειο Κρήτης