Ελλάδα|06.12.2023 17:30

Αράχωβα - Ξεσπά ο ιδιοκτήτης του χάσκι που πέθανε μετά από άγρια βασανιστήρια: «Η κοινωνία γνωρίζει, πρέπει να μιλήσει!»

Newsroom

Οργή και αποτροπιασμός επικρατεί στην Αράχωβα μετά τον βάναυσο βασανισμό σκύλου ράτσας χάσκι, ο οποίος δεν άντεξε και εξέπνευσε. Ο ιδιοκτήτης του άτυχου χάσκι ξεσπά και ζητά απ όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται κατεπείγουσα έρευνα, ενώ ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ακόμα.

«Θα το πάω μέχρι τέλους, πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, μιλώντας στο Mega. «Δεν έφευγε μακριά, πήγαινε στα 100 με 200 μέτρα και τον έβλεπα», είπε ο ίδιος για τον σκύλο του. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατηγορούμενος. Αυτά που ακούγονται για κάμερες, παίκτες ριάλιτι δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

«Η κοινωνία γνωρίζει, πρέπει να μιλήσει - όποιος γνωρίζει πρέπει να μιλήσει», τόνισε για τον Όλιβερ. «Τον γνώριζαν όλοι, γνώριζαν όλοι την οικογένειά μου», πρόσθεσε. Σημείωσε ότι δεν είχε προστριβές με άλλους, «ήταν ένα ήσυχο σκυλί εδώ και 8 χρόνια, δεν είχε ενοχλήσει κανέναν».

«Ο Όλιβερ βασανίστηκε»

Η κ. Κλεονίκη Τόλα κτηνίατρος που εξέτασε τον σκύλο, ανέφερε στον ΑΝΤ1, πως «ήρθε με αφόρητους πόνους και αιμορραγία. Αμέσως έβγαλα φωτογραφίες, πήρα γενετικό υλικό και κάλεσα την αστυνομία». «Έχω δει πολυτραυματίες σκύλους από δαγκώματα, από τροχαία, από δηλητηρίαση. Αυτό ήταν κάτι που ξέφευγε από αυτό που περίμενα να αντικρίσω» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κτηνιάτρου από την Ιτέα, το χρονικό διάστημα της κακοποίησης που υπέστη ο Όλιβερ «μπορεί και να μην ήταν μεγάλο αλλά βασανίστηκε» με την ίδια να προσθέτει «πιστεύω ότι το ξυλοκόπησαν με αντικείμενα». Η ίδια παρατήρησε, επίσης, ότι έλειπε το περιλαίμιο του σκύλου που δεν βγαίνει με τίποτα «προφανώς για να μην υπάρχουν αποτυπώματα». Όπως συμπλήρωσε, το άτυχο σκυλί «κατέληξε σε 11-12 ώρες από τη στιγμή που μου το έφεραν».

Η κτηνίατρος πρόσθεσε, επίσης, ότι «ο Όλιβερ έκανε βόλτες αλλά κοιμόταν πάντα στο σπίτι του κηδεμόνα του» καθώς και ότι «ο κηδεμόνας του δεν είχε εχθρούς ή αντιπάθειες».

Καταγγελίες ότι ξηλώθηκαν κάμερες

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το Mega, ενδεχομένως να καταστράφηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί που γειτνίαζε με το σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, καθώς μέσα σε 1-2 βράδια ξηλώθηκαν οι κάμερες.

«Η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας εγκληματίας κυκλοφορεί ανάμεσά τους και σφυρίζουν αδιάφορα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», δήλωσε στο Mega η Μαρία Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κατά της κακοποίησης ζώων, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη.

Σημειώνεται πως ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα τιμωρείται με ποινή 10 ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Στο Twitter, τρεντάρει το χάσταγκ #Αράχωβα, με τους χρήστες να προτρέπουν τους κατοίκους να μιλήσουν, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για μποϊκοτάζ μέχρι να βρεθούν οι βασανιστές – δολοφόνοι του Όλιβερ.

Προειδοποίηση Άδωνι Γεωργιάδη

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, έστειλε προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Αράχωβας, χαρακτηρίζοντας το έγκλημα ως «σοκαριστικά απάνθρωπο» και κάλεσε την τοπική κοινωνία να βοηθήσει τις Αρχές για τη σύλληψη του δράστη.

Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποίησε τους Αραχωβίτες ότι «εάν στην Κοινωνία μας υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης η Αράχοβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός». «Το έγκλημα αυτό είναι σοκαριστικά απάνθρωπο. Η τοπική Κοινωνία της Αράχοβας οφείλει να συνδράμει τις Αρχές για να συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες αυτού. Εάν στην Κοινωνία μας υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης η Αράχοβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός», σημείωσε χαρακτηριστικά στο Twitter.

ειδήσεις τώραβασανιστήριαΧάσκισκύλοςΑράχωβα