Ελλάδα|07.12.2023 08:56

Αράχωβα: Διαφωνία μεταξύ των κτηνιάτρων για την κακοποίηση του Όλιβερ - «Δεν υπάρχει συγκάλυψη», λέει ο δήμαρχος

Newsroom

Οργή επικρατεί για την «ομερτά» που επικρατεί στην Αράχωβα σε σχέση με την υπόθεση του βάναυσου βασανισμού του Όλιβερ, του σκύλου ράτσας χάσκι, ο οποίος δεν άντεξε και εξέπνευσε. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται κατεπείγουσα έρευνα, ενώ το hashtag #Cancel Arachova κάνει το γύρο του Διαδικτύου με τους χρήστες να παροτρύνουν τον κόσμο να μην ξαναπάει στην περιοχή άμα δεν ανοίξουν στόματα και αποκαλύψουν τον δράστη.

Εντωμεταξύ η υπόθεση περιπλέκεται και άλλο μετά τη διαφωνία των κτηνιάτρων για την κακοποίηση που υπέστη το χάσκι με αιχμηρό αντικείμενο. Ειδικότερα σύμφωνα με τη γνωμάτευση των κτηνιάτρων της περιφέρειας, δεν φαίνεται να υπήρχε χρήση αιχμηρού αντικειμένου την ίδια ώρα η κτηνίατρος, η οποία παρέλαβε τον Όλιβερ, σοκαρισμένη από την κακοποίηση του ζώου, είχε διαπιστώσει πως το ζώο είχε κακοποιηθεί και βασανιστεί με αιχμηρό αντικείμενο.

«Δεν υπάρχει συγκάλυψη»

Ο δήμαρχος Αράχωβας, Ιωάννης Στάθας μίλησε στον ΑΝΤ1 και ανέφερε για το φρικιαστικό περιστατικό πως «ανησυχούμε εμείς που ζούμε εδώ, είμαστε ξεσηκωμένοι» ενώ όπως είπε «υπήρχε η σκέψη να δοθούν λεφτά για να μιλήσει όποιος ξέρει, αλλά είναι δυνατόν να πρέπει κάποιος να πάρει χρήματα για να μιλήσει για ένα τέτοιο περιστατικό».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος «όποιος γνωρίζει να μιλήσει στην αστυνομία και να βρεθεί επιτέλους ο δράστης. Μέχρι να εντοπιστεί εμείς δεν κοιμόμαστε, φοβούνται μανάδες με τα παιδιά να κυκλοφορήσουν μόνες».

 Ξεσπά ο ιδιοκτήτης του χάσκι που πέθανε μετά από άγρια βασανιστήρια: «Η κοινωνία γνωρίζει, πρέπει να μιλήσει!»

Οργισμένος και ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ ξεσπά: «Θα το πάω μέχρι τέλους, πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, μιλώντας στο Mega. «Δεν έφευγε μακριά, πήγαινε στα 100 με 200 μέτρα και τον έβλεπα», είπε ο ίδιος για τον σκύλο του. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατηγορούμενος. Αυτά που ακούγονται για κάμερες, παίκτες ριάλιτι δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

«Η κοινωνία γνωρίζει, πρέπει να μιλήσει - όποιος γνωρίζει πρέπει να μιλήσει», τόνισε για τον Όλιβερ. «Τον γνώριζαν όλοι, γνώριζαν όλοι την οικογένειά μου», πρόσθεσε. Σημείωσε ότι δεν είχε προστριβές με άλλους, «ήταν ένα ήσυχο σκυλί εδώ και 8 χρόνια, δεν είχε ενοχλήσει κανέναν».

Το χρονικό 

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω στην αυλή, καθώς ήθελε να πάει βόλτα.

Ενώ το περίμενε να επιστρέψει, το σκυλάκι δεν εμφανίστηκε ποτέ, με την οικογένεια να το αναζητεί μέχρι τα ξημερώματα στους δρόμους.

Τελικά, το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του χάσκι πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Τα τραύματα του Όλιβερ ήταν βαριά και δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ ο/οι δράστης/ες αυτής της αποτρόπαιας πράξης αναζητούνται.

ειδήσεις τώρακακοποίηση ζώωνΑράχωβακακοποίησηΧάσκι