Ελλάδα|09.12.2023 09:10

Βόλεϊ: Το αγαπημένο σερβίς των χούλιγκαν, τέλειο άλλοθι για «ραντεβού θανάτου» - Από τον θάνατο Φιλόπουλου... στου Ρέντη

Κώστας Ασημακόπουλος

Το αγαπημένο άθλημα των χουλιγκάνων για να δώσουν «ραντεβού θανάτου» είναι το βόλεϊ. Εδώ και τρεις δεκαετίες το όμορφο άθλημα του φιλέ που στις περισσότερες χώρες του κόσμου χαίρει δημοφιλίας και είναι το πρώτο ομαδικό στον παγκόσμιο γυναικείο αθλητισμό, στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται με απαξίωση. Με πενιχρή προβολή και δυσανάλογες χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία που μόλις που αγγίζουν το 1% των χρημάτων που δαπανώνται κάθε χρόνο για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Κι όμως το άθλημα του 1% σηκώνει τις αμαρτίες του 99%.

Όπως και στην περίπτωση των επεισοδίων της Πέμπτης (7/12) στο Ρέντη θα πληρώσει και πάλι ακριβά τις εντάσεις και τις βεντέτες της μεγάλης μαφίας των χουλιγκάνων και των βαρόνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κοινό μυστικό είναι άλλωστε πως τα επεισόδια της Πέμπτης ήταν συνέχεια των όσων έγιναν την περασμένη Κυριακή στο Βόλο και πάει λέγοντας... Πάντα θα υπάρχει η αφορμή που θα πυροδοτήσει την επόμενη σύγκρουση.

Μόνο οι χουλιγκάνοι ασχολούνται σοβαρά με το βόλεϊ

Οι μόνοι που στην Ελλάδα «αξιολογούν θετικά» το βόλεϊ είναι οι χουλιγκάνοι. Αυτή είναι η πικρή διαπίστωση των παραγόντων, των αθλητών και των αθλητριών του βόλεϊ που πλέον σηκώνουν τα χέρια ψηλά και φοβούνται τα χειρότερα όπως διακοπές πρωταθλημάτων, αγωνιστική απραξία και αποχώρηση χορηγών, ενώ την ίδια ώρα σε άλλες χώρες η δημοφιλία του βόλεϊ είναι στα ύψη. Κανείς δε μπορεί πλέον να κάνει τίποτα. Κανείς δεν τολμάει να μιλήσει και να πει τη γνώμη του ανοικτά.

Η ντροπή του «Τσο και Λο»

Άλλωστε συχνά πυκνά έχουν πέσει και οι ίδιοι θύματα επιθέσεις, μπούλινγκ ή έμεσων - άμεσων εκβιασμών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να κάνουν τις μαριονέτες για να μην πέσουν στη δυσμένεια των οπαδών. Όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δε μιλάει. Όλοι φοβούνται. Όποιος μιλήσει απλά θα αποβληθεί από το σύστημα. Ποιος να ξεχάσει άλλωστε το εμετικό «...Τσο και ...Λο» που έγραψαν στις μπλούζες τους οι βολεϊμπολίστριες του Παναθηναϊκού για να πανηγυρίσουν τον τίτλο σε βάρος του Ολυμπιακού;

Το ζήτησαν οι οπαδοί και έγινε πράξη. Οι περισσότερες αν όχι όλες οι αθλήτριες δεν γνώριζαν καν τι σημαίνει το υβριστικό σύνθημα (π... τσο και ξύ-λο) το οποίο τραγούδησαν και μάλιστα μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών. Με καθυστέρηση η αθλητική δικαιοσύνη κάλεσε την τότε διοίκηση και τις αθλήτριες οι οποίες τιμωρήθηκαν αλλά ήταν αργά...

Και να ήταν μόνο το «Τσο και Λο»... Εδώ και 35 χρόνια που καταγράφουμε το ρεπορτάζ του βόλεϊ το μόνο που θυμόμαστε από τα ντέρμπι των «αιωνίων» είναι επεισόδια, ραντεβού θανάτου, τραυματισμοί οπαδών και αστυνομικών, συλλήψεις, χιλιάδες ώρες αστυνομικού ρεπορτάζ, συσκέψεις, έκτακτα μέτρα, δικαστικές αποφάσεις, τιμωρίες.

Οι λόγοι που προτιμούν το βόλεϊ

Τις περισσότερες φορές η αστυνομία είτε αιφνιδιάζεται είτε δεν αξιολογεί μία αναμέτρηση του βόλεϊ όπως μία αναμέτρηση του ποδοσφαίρου και στέλνει περιορισμένες δυνάμεις. Επίσης έχει πολύ λιγότερη δημοσιότητα από έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι χουλιγκάνοι επιλέγουν το βόλεϊ για τα ραντεβού τους και τις θεαματικές επεμβάσεις τους με τα γνωστά αποτελέσματα. Στην περίπτωση όμως των επεισοδίων της 7ης Δεκεμβρίου συνέβη το αντίθετο. Η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το Μελίνα Μερκούρη ήταν έντονη και οι χούλιγκαν επιτέθηκαν γιατί «ενοχλήθηκαν». Οπότε κανείς δε μπορεί να βγάλει άκρη και πάντα θα υπάρχει μία πρόχειρη εξήγηση για ένα καλό άλλοθι.

Η Λαυρίου άλλαξε το επίπεδο

Κορωνίδα των επεισοδίων και σημείο αναφοράς για την ανεξέλεγκτη κατάσταση και τον εκτροχιασμό των χουλιγκάνων ήταν τα επεισόδια στη Λεωφόρο Λαυρίου. Την ώρα που στο «Σπίτι του Βόλεϊ» στην Παιανία είχε προγραμματιστεί ο αγώνας για το κύπελλο γυναικών μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Για την ιστορία εκείνη την ημέρα ο Ολυμπιακός νίκησε πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στο γυναικείο βόλεϊ αλλά η νίκη αυτή δε μέτρησε ποτέ καθώς μετά τα όσα έγιναν στη Λαυρίου και το θάνατο του Μιχάλη Φιλόπουλου η διοργάνωση ματαιώθηκε.

Ούτε ασθενοφόρα δεν πλησίαζαν

Ο 22χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού Μιχάλης Φιλόπουλος έπεσε νεκρός στην άσφαλτο στη Λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος του αριθμού 110 χτυπημένος στη μηριαία αρτηρία. «Για περισσότερο από μία ώρα εκατοντάδες οπαδοί μάχονταν σώμα με σώμα. Φορούσαν μπουφάν, κράνη, είχαν ξύλα με καρδιά. Ήταν αδύνατο να προσφερθεί βοήθεια σε αυτό το άτυχο παλικάρι» μας είχε πει τότε εργαζόμενη σε ένα κοντινό φαρμακείο ενώ ο Μιχάλης Φιλόπουλος κείτονταν ακόμα στην άσφαλτο. Ακόμα και τα ασθενοφόρα αδυνατούσαν να προσεγγίσουν το σημείο και η διακομιδή του έγινε με μοιραία καθυστέρηση για τη ζωή του.

Καμμένα όλα

Ήταν τέτοια η έκταση των συγκρούσεων που για μέρες στη λεωφόρο Λαυρίου υπήρχαν στην άκρη του δρόμου καμένες μοτοσυκλέτες, καμένα αυτοκίνητα, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Η τραγική ειρωνεία ήταν πως το μοιραίο χτύπημα στον Φιλόπουλο έγινε στη μηριαία αρτηρία, σημείο που τραυματίστηκε και ο αστυνομικός στου Ρέντη. Κανείς από τους χουλιγκάνους που βρέθηκαν στη Λαυρίου δεν γνώριζαν από βόλεϊ. Ούτε και τους ενδιέφερε άλλωστε. Επί σειρά ετών τα γεγονότα φωτίστηκαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι. Δεκαέξι χρόνια το ίδιο σκηνικό με τους ίδιους αρνητικούς πρωταγωνιστές...

Συνέχεια στην Ιεράπετρα

Στις 6 Μαρτίου 2008 στην Ιεράπετρα βρέθηκαν αντίπαλες και πάλι οι ομάδες βόλεϊ γυναικών των δύο αιωνίων στο φάιναλ-4 του κυπέλλου. Τα επεισόδια ξέφυγαν από τον έλεγχο με απολογισμό 21 τραυματίες και 20 συλλήψεις. Οι υπεύθυνοι του κλειστού γυμναστηρίου αναγκάστηκαν να κατεβάσουν το γενικό διακόπτη παροχής ρεύματος, για να βυθιστεί ο χώρος στο σκοτάδι για να ηρεμήσει η κατάσταση αλλά προκλήθηκε πανικός.

Κάηκε η Πάτρα

Στις 31 Ιανουαρίου 2009 το πανελλήνιο συγκλονίστηκε πάλι με τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που έγιναν λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας Ε.Α.Πατρών - Ολυμπιακός στο γυμναστήριο «Τόφαλος» στην Πάτρα για το φάιναλ-8 Κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν ένα ακόμα επεισόδιο σε συνέχεια της Λαυρίου. Σκληρός πυρήνας οπαδών του Παναθηναϊκού αιφνιδίασε τις λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις και επιτέθηκε σε οπαδούς του Ολυμπιακού που έμπαιναν στο γυμναστήριο. Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις με τραγικό απολογισμό τέσσερις σοβαρά τραυματίες εκ των οποίων οι δύο ήταν αστυνομικοί. Έγιναν μάχες σώμα με σώμα, με ανταλλαγή μολότοφ, έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών - Πατρών, κάηκαν αυτοκίνητα, ενώ παρατηρήθηκαν και καταδιώξεις με αυτοκίνητα στους γύρω δρόμους του γυμναστηρίου «Τόφαλος».

Η παραδοχή της ΕΛ.ΑΣ. πως αιφνιδιάστηκε

Η αστυνομία παραδέχτηκε πως δεν περίμενε την παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού στην Πάτρα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε την 1η Φεβρουαρίου 2009 προκρίθηκαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε τη μισή δύναμη της στην Πάτρα. Πολλές διμοιρίες ΜΑΤ πήραν θέσεις από νωρίς αλλά πάλι δεν κατάφεραν τίποτα. Ο τελικός δεν ξεκίνησε ποτέ...

Η εκδίκηση στον τελικό

Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού εκμεταλλευόμενοι την απουσία αστυνομικών εντός του γυμναστηρίου έκαναν «ντου» στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στην απέναντι εξέδρα του «Τόφαλος», σε δημοσιογράφους αλλά και επισήμους και ακολούθησε πανδαιμόνιο. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και εκτός γυμναστηρίου με δύο τραυματίες.

Ο τελικός αναβλήθηκε και έγινε τελικά έγινε τον Απρίλιο του 2009 στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο μόνο με την παρουσία μαθητών και μικρών αθλητών σε έναν από τους πιο όμορφους αγώνες όλων των εποχών για το ελληνικό βόλεϊ.

Γης μαδιάμ το Μετς

Την ίδια χρονιά αλλά για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2009-10 και συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου 2009 έγιναν μεγάλης έκτασης επεισόδια στους δρόμους γύρω από το κλειστό του Μετς αλλά και στο Παγκράτι. Οπαδοί του Ολυμπιακού που είχαν τον σύνδεσμο τους στην οδό Ευτυχίδου επιτέθηκαν σε περίπου 150 οπαδούς του Παναθηναϊκού που ετοιμάζονταν να εισέλθουν εντός του γυμναστηρίου για τον αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ. Από την θραύση των υαλοπινάκων του γυμναστηρίου τραυματίσθηκαν δύο άτομα. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν και προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Βεντέτα και στο Ρέθυμνο

Η βεντέτα στο γυναικείο βόλεϊ που άνοιξε στην Παιανία και συνεχίστηκε στην Ιεράπετρα συνεχίστηκε και στο Ρέθυμνο όπου στις 14 Μαρτίου 2010 συναντήθηκαν πάλι για το φάιναλ-4. Το κλειστό Μελίνα Μερκούρη του Ρεθύμνου έγινε θέατρο συγκρούσεων με φωτοβολίδες και κροτίδες να διακόπτουν τον αγώνα. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους γύρω δρόμους με δύο τραυματίες αστυνομικούς.

Ντου από παντού στο Μαρκόπουλο

Στο Μαρκόπουλο στις 16 Οκτωβρίου 2011 ένας ήσυχος αγώνας βόλεϊ ρουτίνας για το πρωτάθλημα Α1 γυναικών μεταξύ του Μαρκόπουλου και του Παναθηναϊκού τινάζεται στον αέρα όταν οπαδοί της ΑΕΚ κάνουν ντου στο γήπεδο και τα κάνουν γης μαδιάμ κυνηγώντας οπαδούς του Παναθηναϊκού. Άναψαν καπνογόνα, συγκρούστηκαν με ανθρώπους του γηπέδου και των δύο ομάδων που επιχείρησαν να προστατέψουν τις αθλήτριες, ενώ δύο από αυτές έπεσαν λιπόθυμες στον αγωνιστικό χώρο.

«Πατριωτικά» επεισόδια με τους Τούρκους

Στις 8 Φεβρουαρίου 2012 οι οπαδοί της ΑΕΚ αμαύρωσαν την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας τους όταν στον αγώνα με την τουρκική Γαλατασαράι προκάλεσαν μεγάλης έκτασης επεισόδια και συμπλοκές με την αστυνομία εντός και εκτός του γυμναστηρίου.

Ο μαύρος τελικός που δεν έγινε ποτέ

Μαύρη σελίδα για το βόλεϊ και ο 5ος τελικός των πλέι οφ της Volley League ανδρών στις 28/04/2012 μεταξύ του Ηρακλή και του Φοίνικα Σύρου. Οι συριανοί κατήγγειλαν ξυλοδαρμό μελών της αποστολής και συνθήκες τρομοκρατίας στο γυμναστήριο της Μίκρας και δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν και ο τίτλος δόθηκε στον «γηραιό».

Σοβαρά τραυματίας στο Μεσολόγγι

Το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου 2013 κι ενώ η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού έδινε φιλικό αγώνα στο Μεσολόγγι ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ 150 οπαδών του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο γήπεδο με οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στον κοντινό σύνδεσμο με τραγικό απολογισμό το σοβαρό τραυματισμό 23χρονου οπαδού. Ο νεαρός χτυπήθηκε στο κεφάλι από πέτρα και χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο.

Ξύλο και στον Άρειο Πάγο

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από τον Άρειο Πάγο αμέσως μετά την είσοδο στο κτίριο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστου Παππά, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελ. Ζαρούλια ξέσπασαν βίαια επεισόδια.

Αρχικά εκτιμήθηκε πως ήταν μάχη μελών της Χρυσής Αυγής με κουκουλοφόρους, αλλά πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διέρρευσαν πως ήταν σύγκρουση οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Στις 4 Οκτωβρίου υπήρξε έκρηξη βόμβας σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα και στις 13 Οκτωβρίου 2013 συμπλοκή οπαδών των δύο ομάδων και πυροβολισμοί σε νυχτερινό μαγαζί στο Παγκράτι με έναν εργαζόμενο τραυματία.

Φάπες σε αθλήτριες και αθλητές

Στις 23 Μαρτίου 2014 στον τελικό πρωταθλήματος που έγινε στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και οι οπαδοί της ΑΕΚ προκάλεσαν επεισόδια ακόμα και σε βάρος των αθλητριών του Ολυμπιακού, αλλά και ζημιές στο γυμναστήριο το οποίο από τότε έκανε έξωση στην ΑΕΚ. Είχαν προηγηθεί επιθέσεις σε βάρος της ανδρικής ομάδας του Παναθηναϊκού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την αστυνομία απούσα...

Ροντέο η Ποσειδώνος

Στις 5 Μαρτίου 2017 διεξάγονταν στη Γλυφάδα το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στη Γλυφάδα, και η λεωφόρος Ποσειδώνος στο ύψος του Φλοίσβου γίνεται ροντέο με συγκρούσεις οπαδών των «αιωνίων». Βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, ξύλα, καμένα δίκυκλα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα είναι ο απολογισμός ενώ η αστυνομία έκανε 9 συλλήψεις οπαδών και κατάσχεσε 15 μοτοσυκλέτες.

Κούπα με καρέκλες

Επεισοδιακό φινάλε έχει το πρωτάθλημα στις 07/05/2017 με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να κάνουν επίθεση σε αστυνομικούς και να πετούν δεκάδες πλαστικές καρέκλες στους παίκτες του ΠΑΟΚ που με τη νίκη κατέκτησαν τον τίτλο.

Κάηκε πάλι το Μετς

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Μετς και στις 09 Δεκεμβρίου 2017. Οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν επίθεση στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν εντός του γυμναστηρίου για αγώνα πρωταθλήματος με τον Εθνικό Πειραιώς και πυρπόλησαν δεκάδες μοτοσυκλέτες. Ακολούθησαν συμπλοκές στους γύρω δρόμους.

Ρεβάνς στην Καλλιθέα

Στις 21 Φεβρουαρίου 2018 οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν οργανωμένα στην Καλλιθέα για αγώνα της ομάδας βόλεϊ με τον Εθνικό Πειραιώς για το Κύπελλο και συγκρούστηκαν με οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στα γραφεία του συνδέσμου τους. Ακολούθησαν οδομαχίες και σκληρές μάχες σώμα με σώμα στη λεωφόρο Θησέως. Τραυματίστηκαν τρία άτομα ενώ καταγγέλθηκε αργοπορημένη αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια Καρμπόν στο Ρέντη

Επεισόδια που είχαν μεγάλη ομοιότητα με τα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη 7/12, διαδραματίστηκαν και στις 13 Φεβρουαρίου 2020. Πάλι μετά από έκτροπα στο ποδόσφαιρο οι χουλιγκάνοι ξέσπασαν σε αγώνα βόλεϊ και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο γυμναστήριο του Ρέντη. Καπνογόνα, φωτοβολίδες και μολότοφ έπεφταν βροχή κατά των αστυνομικών και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Ευρωπαϊκές συλλήψεις

Στις 15 Φεβρουαρίου 2023 στον επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα για το Challenge Cup στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκρούονται με την αστυνομία με αποτέλεσμα 13 τραυματίες. Ο αγώνας επαναλήφθηκε την επομένη ημέρα χωρίς θεατές, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το σκορ του Α αγώνα και προκρίθηκε και στη συνέχεια πήρε τον τίτλο.

Σούπερ επεισόδια στη Λάρισα

Και στο παρελθόν είχαν γίνει μεγάλης έκτασης επεισόδια στο Σούπερ Καπ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή στη Λάρισα στις 22 Οκτωβρίου 2004. Οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν επίθεση σε οπαδούς του Ηρακλή που πανηγύριζαν τη νίκη τους με 3-1 σετ.

Ιπτάμενο παγκάκι στη Δραπετσώνα

Σοβαρά επεισόδια είχαμε στο κλειστό της Δραπετσώνας στις 22 Απριλίου 2002 όταν ο Ηρακλής με νίκη 3-2 στον τελευταίο τελικό πήρε τον τίτλο και οι οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν στην αποστολή του Ηρακλή πετώντας καρέκλες και παγκάκια.

Σφαλιάρα στον Κουρνέτα

Το 1998 σε αγώνα πρωταθλήματος στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας οπαδός του Παναθηναϊκού χτυπάει στο κεφάλι τον Βασίλη Κουρνέτα που ετοιμαζόταν να κάνει σερβίς.

Τι δεν έχουμε μάθει...

Δεκάδες αν όχι εκατοντάδες είναι επίσης τα περιστατικά που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας ή δεν πήραν την ανάλογη έκταση είτε γιατί δεν υπήρξε κάποιο βίντεο είτε γιατί η αστυνομία την τελευταία στιγμή πρόλαβε ραντεβού θανάτου που δόθηκε στην Ηλιούπολη στις 4 Φεβρουαρίου 2015 ενώ στο γυμναστήριο της πόλης ο Παναθηναϊκός αγωνίζονται σε αγώνα βόλεϊ γυναικών με την τοπική ομάδα.

Το έβαλαν στα πόδια οι τεχνικοί

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οπαδοί του Παναθηναϊκού με ρόπαλα, πέτρες και σίδερα ήταν έτοιμοι να συγκρουστούν με ισάριθμους οπαδούς του Ολυμπιακού που ήταν δύο στενά πιο μακριά. Το ραντεβού έγινε πρώτα αντιληπτό από τους εργαζομένους του τηλεοπτικού βαν της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ), οι οποίοι τρομοκρατήθηκαν με αυτά που είδαν, αποχώρησαν με αποτέλεσμα να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά ο αγώνας. Την τελευταία στιγμή έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της αστυνομίας, έγινε ανταλλαγή φωτοβολίδων με τον τραυματισμό ενός οπαδού αλλά δεν υπήρξαν συγκρούσεις σώμα με σώμα. Χαρακτηριστική ήταν και η περίπτωση σύλληψης οπαδών του Παναθηναϊκού στο Παγκράτι στις 25 Οκτωβρίου 2019 οι οποίοι παραδέχτηκαν πως είχε σκοπό να επιτεθούν σε οπαδούς του Ολυμπιακού.

Αγώνας χωρίς τέλος...

Ο κύκλος των επεισοδίων και της βίας στο βόλεϊ δεν έχει τέλος και παρά τα μέτρα που εξαγγέλλονται κάθε φορά οι χουλιγκάνοι βρίσκουν τον τρόπο να επιβάλλουν τους νόμους της βίας και της σιωπής. Τα ευχολόγια και τα οριζόντια μέτρα δεν έφεραν ποτέ αποτέλεσμα. Οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι καίριες και στοχευμένες από τη ρίζα του κακού και Πολιτεία έχει καθήκον να πράξει τα δέοντα ώστε να σώσει τον ελληνικό αθλητισμό από το καρκίνωμα και να καθαρίσει τις πληγές που είναι ανοικτές εδώ και χρόνια.

επεισόδιαχούλιγκανβόλεϊΕλληνική ΑστυνομίαΡέντη