Ελλάδα|09.12.2023 10:19

Αράχωβα: «Τα παιδιά δεν κυκλοφορούν τη νύχτα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ήταν άνθρωπος», λέει ο δήμαρχος

Newsroom

Ανασφάλεια και καχυποψία κυριαρχεί στην Αράχωβα μετά τη βάναυση κακοποίηση του Όλιβερ, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο του. «Από την προηγούμενη εβδομάδα που έγινε αυτό γεγονός έχει αλλάξει ο τρόπος που κινούμαστε στο χωριό. Μόλις νυχτώσει τα παιδιά δεν κυκλοφορούν όπως πριν, διεκπεραιώνουν την όποια δραστηριότητα με τους γονείς», σημείωσε, μιλώντας στο OPEN και στο Τώρα Μαζί, ο δήμαρχος Δίστομου-Αράχωβας και Αντικύρων Γιάννης Σταθάς.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των στελεχών του Ανθρωποκτονιών, που έχουν μεταβεί στην Αράχωβα, ενώ η σορός του σκύλου θα μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση σε πανεπιστήμιο της χώρας.

«Αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να ασιθανόμαστε ασφαλείς γιατί μπορεί να είναι ανάμεσα μας ένας τέτοιος άνθρωπος. Μπορεί, βέβαια, να είναι και στην Αθήνα και να ήταν περαστικός», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι παρά τις εκκλήσεις που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μποϊκοτάρισμα της Αράχωβας το τουριστικό θέρετρο είναι γεμάτο. «Δεν μας ενδιαφέρει, αν θα έρθουν στην Αράχωβα, αλλά το να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος για τη συλλογική μας ασφάλεια. Θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς ότι δεν υπάρχει κάποιος ψυχοπαθής που κυκλοφορεί ανάμεσα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση κακοποίησης του χάσκι να το καταθέσει στις Αρχές και τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ θα μαζέψει όλο το παζλ μέσα από την έρευνα που κάνει. «Δεν δέχομαι σαν πολίτης και σαν δήμαρχος να ζω σε έναν τόπο όπου μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας τέτοιος άνθρωπος.

Πάντως, την ίδια ώρα η δημοσιογράφος Ευλαμπία Ρέβη, σχολίασε ότι στην ΕΛ.ΑΣ αυτή την ώρα δεν είναι απόλυτα σίγουροι ότι βρίσκεται άνθρωπος πίσω από τον θανάσιμο βασανισμό του Όλιβερ, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι ακούστηκαν και γαυγίσματα από κοπάδι ζώων όταν το χάσκι έχασε τη ζωή του. Σε ερώτηση αν υπάρχει βεβαιότηατα για το αν πίσω από την κακοποίηση του ζώου βρίσκεται άνθρωπος, ο δήμαρχος ανέφερε: «Κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα. Η Εισαγγελία θα βγάλει το πόρισμα». 

Οργισμένος ο ιδιοκτήτης του χάσκι: «Να πιάσουμε αυτό το κτήνος»

«Θέλω Δικαιοσύνη, να μάθω ποιος είναι. Να πιάσουμε αυτό το κτήνος» τονίζει στον Alpha ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ενώ συμπληρώνει πως έχει κατηγορηθεί άδικα. Μάλιστα αναφέρει πως δεν θα τον εκπλήξει τίποτα, ούτε αν αποδειχθεί ότι ο δράστης είναι κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

«Βγήκα να τον ψάξω με το αυτοκίνητο και ακόμα και όταν κοιμήθηκα ξυπνούσα να δω αν γύρισε. Το πρωί όταν έφυγα για δουλειά είδα κάποια αίματα στην πόρτα μου, εκεί ανησύχησα πολύ»  σημειώνει  περιγράφοντας το  χρονικό της τραγωδίας.

«Γύρισα στο σπίτι και είδα ένα σκυλί σε σοκαριστική κατάσταση» τονίζει και λέει ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου για τις έρευνες: «Χαίρομαι που ήρθε το Ανθρωποκτονιών».

«Παρέλαβα τον Όλιβερ σε τρεις μαύρες σακούλες»

«Μετά τη νεκροτομή, οι κτηνίατροι μου είπαν να πάρω τον σκύλο και να τον κάνω ό,τι θέλω. Παρέλαβα τον Όλιβερ σε τρεις μαύρες σακούλες παρουσία αστυνομικών. Είπα ότι δεν θέλω να παραλάβω το ζώο μου σε αυτήν την κατάσταση γιατί δεν ήξερα τι διαδικασία γίνεται. Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν ήθελα να τον παραλάβω σε τρεις μαύρες σακούλες κομματιασμένο» είπε ο ιδιοκτήτης του χάσκι.

Ο Μιχάλης υπογράμμισε ότι στις σακούλες που είχαν βάλει τον Όλιβερ, βρέθηκαν και τα απορρίμματα της νεκροτομής. «Μετά από αυτό που έχω βιώσει για 2 ημέρες, που τον άλλαξα τρία αυτοκίνητα να τον πηγαίνω δεξιά και αριστερά, που τον κουβάλαγα στα χέρια, μου τον έδωσαν με τις πάνες και τα γάντια τεμαχισμένο… cut… Δεν ένιωθα ότι στις σακούλες ήταν τα απομεινάρια του σκύλου μου» πρόσθεσε

Ελληνική ΑστυνομίαΧάσκισκύλοςΑράχωβαειδήσεις τώρακακοποίηση ζώων