Ελλάδα|10.12.2023 16:37

Επεισόδια στου Ρέντη: Οργανωμένο χτύπημα «δείχνει» η ομολογία του 18χρονου συλληφθέντα - Βρέθηκαν και τα ρούχα του

Newsroom

«Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο», αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 18χρονου κατηγορούμενου για την επίθεση στον αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη. Ο νεαρός φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί, καθώς ομολόγησε την πράξη του.

Τι είπε στην κατάθεσή του

«Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο», κατέθεσε ο 18χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νεαρός προήχθη χθες το βράδυ στην Ασφάλεια Αττικής, είναι Έλληνας φέρεται να ανήκει στους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ δεν έχει, όπως λένε αστυνομικές πηγές, ποινικό παρελθόν.

Ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί από το γήπεδο στου Ρέντη, μετά τα επεισόδια και είχαν αφεθεί ελεύθεροι και είχε δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στις Αρχές.

Φαίνεται ότι μετά την επίθεση ο 18χρονος επιστρέφοντας στις κερκίδες «περηφανευόταν» για την επίθεση και για το «κατόρθωμά» του, με τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού των ΜΑΤ. Το γεγονός αυτό άκουσαν οπαδοί που βρίσκονταν εκεί. Έτσι, μέσω πληροφοριακού δικτύου έφτασε και στα αυτιά της ασφάλειας, η οποία δεν άργησε να τον ταυτοποιήσει.

Πληροφορίες λένε πως ο δράστης έδωσε στοιχεία για τους συνεργούς του και δήλωσε πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά της επίθεσης, γεγονός που φανερώνει πως ήταν κάτι οργανωμένο. Παράλληλα ο νεαρός φαίνεται να δήλωσε στην αστυνομία πως τον καθοδήγησαν για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 18χρονου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, τον δρόμο για τη σύλληψη του 18χρονου ο οποίος έριξε, καθ' ομολογία του, την ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό άνοιξε μία κατάθεση.

«Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό», είπε ο 18χρονος χούλιγκαν σε άλλους οπαδούς, όταν επέστρεψε εντός του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη».

Άλλωστε, όπως μετέδωσε στο OPEN, η Μίνα Καραμήτρου, άτομο το οποίο άκουσε την ομολογία του δράστη εντός του γηπέδου του Ολυμπιακού αποτέλεσε το πρόσωπο «κλειδί» για να βρεθεί ο δράστης. Πρώτα οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτό το πρόσωπο και εκείνος τους περιέγραψε με ακρίβεια όλα όσα είπε ο 18χρονος, όταν επέστρεψε από γύρισε μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη» για να χαθεί ανάμεσα στο πλήθος.

Βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε στα επεισόδια

Οι Αρχές, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο πατέρας του, και φέρεται να βρήκαν τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της περασμένης Πέμπτης (08/12).

«Αν ο γιος μου το έχει κάνει, κατέστρεψε τη ζωή του», είπε ο πατέρας του 18χρονου. Ο πατέρας του 18χρονου είπε μεταξύ άλλων πως αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο μικρός του γιος, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων.

Όπως ανέφερε ο πατέρας σύμφωνα με την ΕΡΤ:

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ήταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι Αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα».

«Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός

Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική ο 31χρονος αστυνομικός που δέχτηκε το σφοδρό χτύπημα από την ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό και καθημερινά δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

αστυνομικόςεπεισόδιαΡέντηςειδήσεις τώρα