Ελλάδα|11.12.2023 16:00

Επεισόδια στου Ρέντη: Στα ίχνη του καθοδηγητή οι Αρχές - Το πρόσωπο που «δείχνει» ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντα

Newsroom

Νέα εντάλματα σύλληψης αναμένονται τις επόμενες ώρες για τα άγρια επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε βαρύτατα  ο 31χρονος αστυνομικός από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας που τον τραυμάτισε στη μηριαία αρτηρία. Αστυνομικοί της ΓΑΔΑ υπογραμμίζουν ότι «είμαστε μόνο στην αρχή της έρευνας», καθώς η υπόθεση δεν τελειώνει με τη σύλληψη του 18χρονου.

Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να εντοπιστεί ο καθοδηγητής, δηλαδή το άτομο που έδωσε «πράσινο φως» να μετακινηθεί η συγκεκριμένη ομάδα των χούλιγκανς και ήταν και αυτός που τους έδωσε τα πολεμοφόδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

Στα ίχνη του καθοδηγητή - «Τρέχουν» έρευνες για δεκάδες ακόμη

Οι Αρχές φαίνεται πως έχουν καταλήξει στην ταυτότητά του και έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες που δίνουν στοιχεία για το πρόσωπό του. Είναι πια στη διαδικασία να «δέσουν» τα στοιχεία και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, πρόοδος φαίνεται να υπάρχει και στην έρευνα για τα 20-25 άτομα που πήραν μέρος στην επίθεση, καθώς συγκεντρώνονται στοιχεία για την δράση και την ταυτότητά τους. Μάλιστα όλα δείχνουν πως πλέον οι έρευνες έχουν μπει στην ευθεία για νέες συλλήψεις.

Νωρίτερα, ο 18χρονος που φέρεται να ομολόγησε ότι είναι αυτός που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στο Ρέντη, έφτασε στον ανακριτή το πρωί της Δευτέρας (11/12). Στον καθ’ ομολογία δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

«28χρονος που συνεργάζεται με γνωστό τράπερ έδωσε τον γιο μου στην ΕΛΑΣ»

Ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη για την επίθεση στον αστυνομικό, μιλώντας στον Alpha, είπε ότι ο άνθρωπος που έδωσε το όνομα του γιου του στην αστυνομία, είναι «συνεργάτης γνωστού τράπερ».

«Είναι ένας 28χρονος ο οποίος συνεργάζεται με γνωστό τράπερ και έδωσε τον γιο μου στην αστυνομία. Ο γιος μου ντρέπεται να με δει. Ένας 30χρονος με μούσι του έδωσε τη φωτοβολίδα. Δεν έχει ξαναπιάσει τίποτα τέτοιο στα χέρια του», ανέφερε ο πατέρας του 18χρονου.

επεισόδιαειδήσεις τώραΡέντηςσυλλήψειςΡέντηένταλμα σύλληψης