Ελλάδα|11.12.2023 19:46

«Τα σκυλιά την κατασπάραξαν μπροστά στα παιδιά μας» - Συγκλονίζει ο πρώην σύζυγος της 50χρονης

Newsroom

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια του πρώην συζύγου της 50χρονης γυναίκας που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη Νεοχωρούδα, του δήμου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη μετά από επίθεση που δέχθηκε από σκυλιά που πέρασαν τον φράκτη της αυλής της και την κατασπάραξαν.

«Ξέφυγαν σκυλιά από τον γείτονα, τρία τεράστια, άγρια. Κλάδευε μέσα η πρώην σύζυγος, είμαστε χωρισμένοι, έξω ήταν ο κηπουρός κωφάλαλος είναι ο άνθρωπος. Μπήκαν μέσα, τη φάγανε», ανέφερε ο πρώην σύζυγος της 50χρονης.

«Τα σκυλιά έχουν φύγει πολλές φορές από το σπίτι»

«Ήρθαν τρία ασθενοφόρα, έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν την έσωσαν. Τα σκυλιά είναι από σπίτι. Έχουν φύγει πολλές φορές και κυνήγησαν πολλές φορές κόσμο, δεν είναι η πρώτη φορά. Τα παιδιά ήταν εκεί και τα είδαν όλα. Ξέφυγαν τα σκυλιά και άφησαν δύο παιδιά ορφανά», είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Star.

«Τα παιδιά μας είναι χάλια»

Ο πρώην σύζυγος της 50χρονης μίλησε για τον άδικο χαμό της γυναίκας και στον ΑΝΤ1, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τον αποτρόπαιο βασανισμό του χάσκι στην Αράχωβα.

«Μπήκαν μέσα στο οικόπεδο και τη φάγανε τα σκυλιά. Στο δικό μας οικόπεδο. Τα παιδιά μας είναι χάλια, πώς να είναι; Οι δημοσιογράφοι που αναδεικνύετε αυτό το θέμα με το χάσκι στην Αράχωβα, να αναδεικνύετε κι αυτά τα σοβαρά θέματα… Που έχουν κατασπαράξει παιδάκια στην Αθήνα, εκδρομείς που τρέχουν στα δάση και τόσος ντόρος δεν έχει γίνει. Θέλω να μάθω πόσο καιρό θα παίζει το δικό μας το θέμα σε σχέση με το χάσκι. Η Ελισάβετ καθάριζε την αυλή μας, ήταν περιφραγμένη και μπήκαν από την πόρτα».

Σοκάρει ο κηπουρός που βρήκε την 50χρονη: «Το σώμα της ήταν γεμάτο τρύπες από τα δόντια των σκυλιών»

Τη στιγμή που βρήκε αιμόφυρτη την εργοδότρια του περιέγραψε ο κηπουρός, που απασχολούταν στο σπίτι της 50χρονης. Ο 44χρονος που είναι κωφός, ξεκαθάρισε στο PolitesOraiokastrou ότι ένας γείτονας προσπάθησε να τον προειδοποιήσει, κάνοντας του σήματα. «Ήμουν έξω και έκοβα τους θάμνους. Κάποια στιγμή είδα τον γείτονα από απέναντι να μου κουνάει τα χέρια και να προσπαθεί να μου πει κάτι που δεν καταλάβαινα» είπε χαρακτηριστικά.

«Εννοούσε να κάτσω εκεί που ήμουν, να μην κουνηθώ ούτε να πάω πουθενά. Μετά είδα να κρατάει όπλο στα χέρια του και να ρίχνει στον αέρα. Ήταν κυνηγός. Μόλις έριξε τα σκυλιά φαίνεται πως τρόμαξαν και έφυγαν», συμπλήρωσε.

«Το σώμα της ήταν γεμάτο τρύπες»

Μόλις απομακρύνθηκαν τα σκαλιά ο 44χρονος κατέβηκε τις σκάλες και βρήκε τη γυναίκα αιμόφυρτη με τραύματα στο σώμα. «Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κατέβηκα τις σκάλες και βρήκα τη γυναίκα στον κήπο κάτω στο έδαφος. Σε πολύ κακή κατάσταση. Έπαθα σοκ μόλις την είδα. Αίματα και σημάδια παντού, στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι. Τα παπούτσια της έλλειπαν το σώμα της γεμάτο τρύπες από τα δόντια των σκυλιών. Σηκώθηκε λίγο και έπεσε. Προσπάθησε πολλές φορές, προσπάθησα να τη βοηθήσω. Ζούσε ναι. Τα χέρια μου είχαν γεμίσει από το αίμα της».

Το ασθενοφόρο όχι μόνο καθυστέρησε, αλλά ήρθε χωρίς το πλήρωμα 

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι αν και κάλεσαν έγκαιρα το ασθενοφόρο καθυστέρησε να φτάσει στο σπίτι. «Καλέσαμε αμέσως το ασθενοφόρο. Όμως άργησε πολύ, περίπου μία ώρα και όταν ήρθε ήταν μόνο ο οδηγός. Μετά από μισή ώρα από το πρώτο ήρθε και δεύτερο, με νοσοκόμες, και λίγο αργότερα ήρθε και τρίτο. Μαζί με μια μηχανή του ΕΚΑΒ. Όμως μου φάνηκε πως είχε σταματήσει πια να αναπνέει».

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή 

Από τη διαδικασία της νεκροψίας διαπιστώθηκε ότι έφερε πάνω από 50 τραύματα στο κορμί της, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στα άκρα, ειδικά στα χέρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, σπανίως συναντούν τέτοια εικόνα σε θύμα επίθεσης από ζώα, με τα τραύματα σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν και τα τρία εκατοστά.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα δύο παιδιών με πλούσιο κοινωνικό έργο δέχθηκε την επίθεση το μεσημέρι της Κυριακής, στην αυλή της κατοικίας της. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ωστόσο είχε ήδη καταλήξει.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ έλαβε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Τετάρτη.

θάνατοςειδήσεις τώρανεκρήσκύλοςσκυλιάΘεσσαλονίκη