Ελλάδα|11.12.2023 22:44

Επεισόδια στου Ρέντη: Τέσσερις αρχι-χούλιγκαν μεγάλων συνδέσμων στο στόχαστρο - Οργάνωσαν την επίθεση και μοίρασαν «όπλα»

Newsroom

Στενεύει όλο και περισσότερο ο κλοιός γύρω από τους «αρχι-χούλιγκαν», οι οποίοι έπαιξαν ηγετικό ρόλο και φαίνεται να καθοδήγησαν τους υπόλοιπους οργανωμένους οπαδούς για να προκαλέσουν την επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά ο 31χρονος αστυνομικός από την ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσε ο 18χρονος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, αυτή τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν τα κινητά τηλέφωνα συγκεκριμένων προσώπων και η εντολή η οποία έχουν είναι να ψάξουν τις συνομιλίες τους 15 ημέρες πριν τον συγκεκριμένο αγώνα.

Μάλιστα οι Αρχές στοχεύουν να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση και να την «δέσουν» από όλες τις πλευρές. Για τον λόγο αυτό, ετοιμάζουν μία δικογραφία η οποία δεν θα περιέχει μόνο την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Θα περιέχει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση με αρχηγικά μέλη.

Τα αρχηγικά μέλη που βρέθηκαν και στο σημείο της επίθεση στους Ρέντη ήταν τέσσερα και μάλιστα φρόντισαν μετά την επίθεση και τον τραυματισμό του αστυνομικού, να μην επιστρέψουν μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη», αλλά να εξαφανιστούν.

Πολύ καλά οργανωμένη η επίθεση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι αστυνομικοί του τμήματος αθλητικής βίας της ΕΛ.ΑΣ είχαν πληροφορίες για την συγκεκριμένη επίθεση τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για το βόλεϊ, από πληροφοριοδότες τους και αφού είχαν προηγηθεί τα επεισόδια στον Βόλο.

Μάλιστα οι πληροφορίες του έλεγαν ότι χούλιγκαν είχαν σχεδιάσει να επιτεθούν κατά των αστυνομικών στον συγκεκριμένο αγώνα και για αυτό το λόγο η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να στείλει διμοιρία των ΜΑΤ στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Παράλληλα η οργάνωση της επίθεση προκύπτει και μέσα από τη δικογραφία, όπου οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι ο 18χρονος πήρε σαφή εντολή από τον καθοδηγητή που του την έδωσε. «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευε τους μπάτσους», είπε χαρακτηριστικά ο αρχι-χούλιγκαν στον 18χρονο συλληφθέντα.

Οι τέσσερις χούλιγκαν στο στόχαστρο

Η Αστυνομία έχει βάλει στο στόχαστρο τουλάχιστον τέσσερις επικεφαλής συγκεκριμένων συνδέσμων οπαδών που σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ βρίσκονται στη Δυτική και Νότια Αττική, αλλά και στον Πειραιά. Μάλιστα στον συνδεσμίτη με τη full face, τον οποίο ανέφερε ο 18χρονος που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό, η αστυνομία εκτιμά ότι προέρχεται από σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για γνωστά άτομα στον οπαδικό χώρο, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση της επίθεσης προς τους αστυνομικούς, καθώς, σύμφωνα και με την ομολογία του 18χρονου που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολία, τραυματίζοντας τον 31χρονο αστυνομικό, όταν προμήθευαν τα εισιτήρια, ενημέρωναν τους οπαδούς να είναι έτοιμοι για την επίθεση.

Τα βαριά όπλα σε πυρήνα 18 - 25 ατόμων

Η Αστυνομία έχει καταλήξει σε έναν σκληρό πυρήνα 18-25 ατόμων, στα οποία δόθηκαν τα βαριά όπλα, δηλαδή οι φωτοβολίδες και οι βόμβες μολότοφ. Υπάρχουν επίσης άλλα περίπου 80 άτομα, τα οποία προμηθεύτηκαν αυτοσχέδια όπλα, όπως σίδερα και λοστάρια.

Όσον αφορά στον 18χρονο, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής έρευνα, φέρεται να έδρασε «επαγγελματικά», πετώντας το ένα από τα δύο κινητά που είχε στη διάθεσή του, ενώ όταν έφτασε σπίτι, έπλυνε τα ρούχα που φορούσε, άλλαξε αριθμό τηλεφώνου, καθώς και λογαριασμό mail.

επεισόδιααστυνομικόςΡέντηειδήσεις τώραχούλιγκανβόλεϊοπαδική βία