Ελλάδα|13.12.2023 14:40

Ρέντη: Πιο κοντά στον καθοδηγητή και τους άλλους χούλιγκαν οι Αρχές - Και ονόματα ηθικών αυτουργών στη δικογραφία

Newsroom

Όλο και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός για τους εμπλεκόμενους στα οπαδικά επεισόδια του Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα που αναμένεται να εκδοθούν αφορούν και άτομα από την ομάδα των 100 - 150 χούλιγκαν που επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ.

Τα κομμάτια του παζλ για τη δικογραφία που ετοιμάζουν να συντάξουν οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας για εγκληματική οργάνωση και στην οποία θα κατονομάζονται και ηθικοί αυτουργοί, τα έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Αυτό που προσπαθούν τώρα είναι να συνθέσουν την ενιαία εικόνα.

Η Αστυνομία εντόπισε μέσα από συγκεκριμένη έρευνα τον 18χρονο, και τώρα διαθέτει με παρόμοιους τρόπους πληροφορίες για την ταυτότητα και του καθοδηγητή και των υπόλοιπων ατόμων. Όμως, όπως εξηγούν υψηλόβαθμα στελέχη, χρειάζονται και άλλα στοιχεία πέρα από τις μαρτυρίες.

Έτσι, το τελευταίο κεφάλαιο θα είναι αυτά τα στοιχεία που έρθουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και όλα δείχνουν πως οι νέες συλλήψεις είναι θέμα χρόνου.

Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού και μετά τον ακρωτηριασμό

Στη ΜΕΘ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή ο 31χρονος αστυνομικός που υποστηρίζεται μηχανικά.

Του χορηγούνται ειδικά αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και γίνεται αιμοκάθαρση, με δραματική εξέλιξη τον χθεσινό ακρωτηριασμό του ποδιού του, καθώς κινδύνευε η ζωή του, όπως μεταδίδει στο OPEN ο Φάνης Καραμπατσάκης.

Σημειώνεται πως η απόφαση για ακρωτηριασμό είχε ληφθεί από την περασμένη Κυριακή.

«Είπε ότι αντί να ρίξει τη φωτοβολίδα στον αέρα, την έριξε στο πόδι του αστυνομικού»

Σήμερα (13/12), ο αδερφός του κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Ο μικρότερος αδερφός του κατέθεσε στην αστυνομία πως προσπάθησε να αποτρέψει τον 18χρονο να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Εκείνος δεν τον άκουσε και τότε είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο αδερφός του 18χρονου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να κατέθεσε: «Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πώς θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

Ο 18χρονος λέει πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον καθοδηγητή

Ο 18χρονος φέρεται να έχει περιγράψει στους αστυνομικούς λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα που οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού αλλά και τον ρόλο ενός μεγαλύτερου ηλικίας άνδρα ο οποίος, όπως υποστήριξε, έδωσε το σύνθημα για την επίθεση.

«Πάμε έξω στους μπάτσους», του είπε ο υποκινητής. Όταν βγήκαν έξω από το γήπεδο ο ίδιος άνδρας, σύμφωνα με τον 18χρονο, του έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα και του εξήγησε πώς να την χρησιμοποιήσει ρίχνοντάς την προς το μέρος των αστυνομικών.

Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον υποκινητή καθώς φορούσε κουκούλα. Μία άλλη εκδοχή έδωσε ο δικηγόρος του, ο οποίος δήλωσε ότι πιθανώς ο νεαρός φοβάται να μιλήσει.

αστυνομικόςαστυνομίαειδήσεις τώραΡέντηοπαδική βίαΕλληνική Αστυνομία