Ελλάδα|13.12.2023 19:30

Το ΜΙΝΙΟΝ φωταγωγήθηκε: Το εμβληματικό κτίριο επιστρέφει στη ζωή της πόλης

Newsroom

Το εμβληματικό κτίριο που στέγαζε το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ επιστρέφει φωτεινότερο από ποτέ, συμμετέχοντας στον εορταστικό στολισμό της πρωτεύουσας. Η ολοκλήρωση του έργου το 2024 θα δώσει νέα πνοή στην καρδιά της Αθήνας.

Στο νέο κτίριο έχει τοποθετηθεί ειδικός αισθητήρας, ο οποίος θα σβήνει το φωτισμό των όψεων, όταν υπάρχει επαρκές φυσικό φως.  Αν και η φωταγώγηση του ΜΙΝΙΟΝ συμπίπτει χρονικά με τα Χριστούγεννα, ο φωτισμός θα διατηρηθεί, καθιστώντας το εμβληματικό κτίριο αναπόσπαστο μέρος της νέας εικόνας της Αθήνας για όλο το έτος.

Το αναγεννημένο, κτήριο των οδών Πατησίων, Βερανζέρου, Δώρου και Σατωβριάνδου, που «κουβαλά» αναμνήσεις ετών, θα φιλοξενεί γραφεία και καταστήματα, ενώ σε αυτόνομο κτήριο επί των οδών Δώρου και Σατωβριάνδου, θα δημιουργηθούν κατοικίες.

Tο ακίνητο του ΜΙΝΙΟΝ «ξαναζεί» ως ένα σύγχρονο και περιβαλλοντικά φιλικό έργο, με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα και καταναλώσεις. Εκτός από το ότι αποτελεί ένα εμβληματικό κτήριο, που όμως παρέμενε κλειστό επί 25 χρόνια, είναι ο συνδετικός κρίκος της πλατείας Ομονοίας και του άξονα της Πατησίων, με κύριο τοπόσημο το Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΧριστούγενναΜινιόνειδήσεις τώραΠατησίων