Ελλάδα|14.12.2023 22:11

Είχαν επιτεθεί και σε 15χρονη τα σκυλιά που κατασπάραξαν τη 50χρονη: Το σκοτεινό παρελθόν του ιδιοκτήτη τους

Newsroom

Μια νέα αποκάλυψη για τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη στην περιοχή Νεοχωρούδα στη Θεσσαλονίκη έκανε μάρτυρας γείτονας ο οποίος υποστήριξε πως και μια 15χρονη είχε δεχτεί επίθεση λίγο καιρό πριν.

«Άκουσα μια στριγκλιά πανικού»

«Άκουσα μια στριγκλιά πανικού, βγήκα έξω έντρομος και άκουσα και το σκυλί να γαβγίζει έντονα και με πρόθεση να του κάνει ζημιά στα πόδια όπως έτρεχε έτσι με το πατίνι. Βρήκα μια πέτρα, την πέταξα στο σκυλί και άφησε το κορίτσι και γύρισε σε μένα» είπε και πρόσθεσε «το ίδιο σκυλί πριν 2-3 ημέρες έτυχε να είναι πάλι έξω και έχοντας το αμάξι μου παρκαρισμένο έξω από την αυλή πήγα ν βγω και μου έκανε επίθεση. Σώθηκα γιατί πρόλαβα και έκλεισα την αυλόπορτα. Του είχα κάνει σύσταση».

Εντωμεταξύ φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης των σκυλιών είχε βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο 37χρονος είχε το 2010 συλληφθεί για απόπειρα ληστείας μοτοσικλέτας στην Αλεξανδρούπολη. Πέντε χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2015 κατηγορήθηκε ότι μπήκε σε είσοδο πολυκατοικίας και αυνανίστηκε μπροστά σε μία 20χρονη φοιτήτρια.

Την ίδια χρονιά, επανέλαβε την ίδια πράξη σε βάρος άλλης γυναίκας στην Αλεξανδρούπολη, η οποία, μάλιστα, έτυχε να είναι αστυνομικός.
Το 2016 καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού σε βάρος της 20χρονη φοιτήτρια, κατά της οποίας είχε επιτεθεί τον Οκτώβριο του 2015. Η φοιτήτρια τον κατήγγειλε και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

«Η απόπειρα βιασμού σε βάρος μου έγινε το 2016. Ήμουν φοιτήτρια στην Κομοτηνή. Πάλεψα μαζί του και στάθηκα τυχερή, γιατί βρέθηκε ένα παιδί εκείνη την ώρα στο σημείο, εκείνος τρομοκρατήθηκε και έφυγε», είπε αποκλειστικά στο MEGA η φοιτήτρια.

«Μάλιστα, ένας αστυνομικός τότε μου είχε πει ότι είχαν γίνει άλλες 6-7 επιθέσεις από εκείνον, αλλά τα κορίτσια δεν τον είχαν καταγγείλει. Έμενα στην Αλεξανδρούπολη τότε. Συνήθιζε να βγαίνει στην Κομοτηνή, γιατί εκεί είχε πολλές φοιτήτριες. Τότε είχε υποστηρίξει ότι τον είχα καλέσει σπίτι μου. Βρέθηκε, όμως, βίντεο που έδειχνε ότι με ακολουθούσε επί ώρα», κατέληξε.

«Ήταν κομμάτια, τα ρούχα της, την είχαν δαγκώσει παντού»

Τη σοκαριστική στιγμή που βρήκε αιμόφυρτη κάτω από θάμνους την εργοδότρια του περιέγραψε ο κηπουρός, που απασχολούταν στο σπίτι της 50χρονης.

Όπως δήλωσε στο STAR, βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας αλλά δεν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει: «Όταν έκοβα τα χόρτα άκουσα κάτι πολύ λίγο. Σύνεχισα να κόβω, πέρασε ο γείτονας από το άλλο σπίτι, πέρασε ένα αυτοκόνητο και φώναζε. Του λέω δεν κατάλαβα τι είπες; ''Φώναζε έλα, έλα, έλα''»

Έπειτα όπως είπε, κατάλαβε πώς κάτι δεν πηγαίνει καλά: «Κάτι κατάλαβα και κατέβηκα. Έβλεπα στους θάμνους από κάτω, ήταν το σώμα της... Άκουσα μπαμ, τρόμαξαν τα σκυλιά και έφυγαν. Πήρα το πριόνι το κράταγα για να μην επιτεθούν και σε μένα». Η εικόνα που αντίκρισε, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ήταν σοκαριστική: «Έτρεξα να τη βοηθήσω, ήταν κομμάτια, τα ρούχα της ήταν σκισμένα και την είχαν δαγκώσει παντού. Είχε μια μεγάλη δαγκωματιά στο λαιμό και αίματα στο πρόσωπο. Πρώτη φορά είδα τέτοια εικόνα στη ζωή μου».

Στη συνέχεια βγήκαν τα παιδιά της 50χρονης από το σπίτι: «Αρχισαν να φωνάζουν, δεν μπορώ να σου περιγράψω...»

«Συγγνώμη σε όλο τον κόσμο που δεν άκουσα. Θα κατέβαινα και θα έμπαινα με το αλυσοπρίονο», κατέληξε συγκινημένος.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα δύο παιδιών με πλούσιο κοινωνικό έργο δέχθηκε την επίθεση το μεσημέρι της Κυριακής, στην αυλή της κατοικίας της. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ωστόσο είχε ήδη καταλήξει.

Εντωμεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 37χρονος ιδιοκτήτης

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. 

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι είχε τα σκυλιά σε περιφραγμένο χώρο του και αυτά άνοιξαν μια τρύπα στο συρματόπλεγμα, εξήλθαν από το κτήμα και επιτέθηκαν στην άτυχη γυναίκα.

ειδήσεις τώρασκύλοςεπίθεσησκυλιά