Ελλάδα|15.12.2023 09:18

«Όχι» στην παρουσία τους στα γήπεδα λένε οι αστυνομικοί: Τα αιτήματα μετά τα επεισόδια στου Ρέντη

Newsroom

Τα αιτήματα των αστυνομικών αναφορικά με την παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ στα γήπεδα κατά τη διάρκεια των αθλητικών αναμετρήσεων μετέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή το πρωτοφανές «μήνυμα», όπως το χαρακτήρισε, των ανδρών των ΜΑΤ να μην βρεθούν στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα την Πέμπτη. Όπως εξήγησε ο κ. Καλλιακμάνης, «ο αστυνομικός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αρνηθεί διαταγή, η άρνηση διαταγής είναι απόταξη».

Η παρουσία των αστυνομικών να είναι έξω από τα γήπεδα

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα στα γήπεδα, ούτε στους ελέγχους των εισιτηρίων λέγοντας ότι αρμόδιες για τα συγκεκριμένα ζητήματα είναι οι ΠΑΕ. Είπε ότι η παρουσία των αστυνομικών πρέπει να είναι έξω από τα γήπεδα και σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν να το κάνουν.

Παράλληλα ζήτησε να θεσμοθετηθεί το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο. Επεσήμανε ξανά ότι «η αστυνομία πρέπει να βρίσκεται έξω από τα γήπεδα».

αστυνομικοίγήπεδαΜΑΤειδήσεις τώραοπαδική βία