Ελλάδα|16.12.2023 11:45

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Τα σενάρια που εξετάζονται -«Καμία σχέση με το περιστατικό, είχαμε κλείσει», λέει το μαγαζί

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Το Τμήμα Εκβιαστών έχει αναλάβει την υπόθεση με τους πυροβολισμούς έξω από κλαμπ στο Γκάζι, όπου τραυματίστηκαν τρεις Κρητικοί. Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης, ενώ συνεχίζονται οι λήψεις καταθέσεων από μάρτυρες για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και ποιος ήταν τελικά ο στόχος των δραστών με το τζιπ.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών που έχουν αναλάβει την υπόθεση να εξετάζουν όλα τα σενάρια. Ένα από αυτά, σύμφωνα με μαρτυρία είναι πως οι τρεις άνδρες διαπληκτίστηκαν με τους επιβαίνοντες του τζιπ, νωρίτερα και στη συνέχεια τους πυροβόλησαν έξω από το νυχτερινό κέντρο από το οποίο περνούσαν.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ήρθαν σε ρήξη όταν κάποιος από την παρέα σφύριξε στο τζιπ. Τότε, φέρεται να κατέβηκε ένας από τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος, έβγαλε όπλο και τους πυροβόλησε, ενώ ήρθαν και στα χέρια. 

Ένα δεύτερο - πιο ασθενές- σενάριο είναι πως πιθανώς να ήταν τυχαίοι στόχοι οι τρεις τραυματίες και να ήταν μια επίθεση κατά του κλαμπ.

Πάντως, αναζητείται υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη, 

Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές ακόμα για το ζήτημα, ενώ το ύποπτο τζιπ με τους δράστες αναζητείται ακόμα σε όλη την Αττική.

Όπως έγινε γνωστό, τα τρία θύματα, ηλικίας 33, 28 και 24 ετών, από την Κρήτη ήρθαν στην Αθήνα για μπάτσελορ πάρτι και οι πρώτες πληροφορίες ήταν πως με το που βγήκαν από το κλαμπ, είδαν ένα τζιπ να περνάει από τον απέναντι δρόμο και να πέφτουν πυροβολισμοί. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», με τον έναν σε σοβαρή κατάσταση καθώς τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Η ΕΛ.ΑΣ. περισυνέλεξε από το σημείο τουλάχιστον 4 κάλυκες 9mm

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, που μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ στο νοσοκομείο όπου βρίσκονται οι τρεις, εκ των οποίων οι δύο είναι αδέρφια, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και οι αστυνομικοί για να λάβουν καταθέσεις.

Η ανακοίνωση του κλαμπ

Το νυχτερινό κέντρο με ένα instagram story αναφέρει τα εξής για το περιστατικό:

«Σας ανακοινώνουμε επίσημα ότι το μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τα χτεσινά γεγονότα. Είχε ήδη κλείσει όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί στο απέναντι μαγαζί». 

Γκάζιπυροβολισμοίτραυματίεςειδήσεις τώρακλαμπ