Ελλάδα|18.12.2023 11:05

Γκάζι: Άκρως επικίνδυνος κακοποιός ο πιστολέρο - Στα σύνορα τα στοιχεία του για να μη διαφύγει από τη χώρα

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη του ενός εκ των δραστών του αιματηρού επεισοδίου με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει και το δεύτερο άτομο που εμπλέκεται στο περιστατικό.

Για την ώρα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο συνοδηγός του οχήματος που σταμάτησε στο Γκάζι και άνοιξε πυρ κατά των Κρητικών. Πρόκειται για έναν 33χρονο άνδρα με βαρύ ποινικό μητρώο που έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες.

Μάλιστα, έχει ταυτοποιηθεί και το άτομο που άνοιξε πυρ κατά των τριών θυμάτων και χαρακτηρίζεται ως πολύ επικίνδυνο άτομο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν σταλεί σε όλες τις εξόδους της χώρας τα στοιχεία του για να μην μπορεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Με αυτό το όχημα διέφυγαν οι κακοποιοί

Νωρίτερα, βίντεο ντοκουμέντο από το αιματηρό περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας. Στα πλάνα που παρουσίασε η ΕΡΤ, φαίνεται καθαρά το σκούρο τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, ενώ υπάρχει υλικό από αρκετές κάμερες, καθώς πρόκειται μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της νυχτερινής Αθήνας.

Η κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σταθερή αλλά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 34χρονου τραυματία που υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Ο ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ της νευροχειρουργικης κλινικής. Όπως συμβαίνει σε όλες τις επεμβάσεις αυτού του τύπου, οι γιατροί αναφέρουν πως είναι κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα.

Σοβαρή αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή τους κρίνεται η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών. Πρόκειται για τον αδελφό του χειρουργημενου και έναν φίλο τους. Νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρακολουθούνται από τους γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματα τους αντιμετωπίζονται συντηρητικά και δεν έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής σε επέμβαση.

Καρέ - καρέ οι πυροβολισμοί

Νωρίτερα, στο φως ήρθε βίντεο – ντοκουμέντο από το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι με τους τρεις Κρητικούς που πυροβολήθηκαν από αγνώστους έξω από κλαμπ. Από τα τρία θύματα, το ένα δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ, ενώ τα άλλα δύο νοσηλεύονται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας και έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο TikTok φαίνονται καθαρά οι δύο δράστες να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο, να πλησιάζουν τα τρία άτομα από την Κρήτη, να ξεκινάει η λογομαχία και ο ένας από τους δράστες να βγάζει πιστόλι. Όπως φαίνεται, δράστες και θύματα συνομιλούν και στη συνέχεια, απομακρύνονται όλοι μαζί από το σημείο. Λίγο αργότερα, ο ένας από τους δράστες χαστουκίζει στο πρόσωπο τον έναν από τους Κρητικούς και ο δεύτερος, βγάζει το πιστόλι και αρχίζει και ρίχνει στα τρία άτομα. Το ένα από τα θύματα πέφτει στο έδαφος και οι δράστες απομακρύνονται, ακάθεκτοι, και μπαίνουν προς το αυτοκίνητο. 

«Μας ζητούσαν τον λόγο, έβγαλαν όπλο και μας πυροβόλησαν» - Τι κατέθεσε ο ένας από τους νεαρούς που πυροβολήθηκαν μετά από καβγά

Τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε επίσης ένα από τα θύματα του περιστατικού.

Ειδικότερα, ο 28χρονος φίλος των δύο αδερφών υποστήριξε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς πως οι δράστες του έβρεξαν, όταν το τζιπ των δραστών πέρασε πάνω από μία λακκούβα και εκείνος με την παρέα του δεν προκάλεσε, αλλά απλά φώναξαν «τι κάνεις;».

Σύμφωνα με το MEGA ο 28χρονος κατέθεσε: «Δεν τους γνωρίζαμε, ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους. Καθόμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Γκάζι όταν πέρασε ένα ανθρακί τζιπ με ταχύτητα, πάτησε σε μια λακκούβα και μάς έριξε λασπόνερα.

Αντιδράσαμε φωνάζοντας "ε, τι κάνεις;". Δεν κάναμε κάποια άλλη κίνηση που να "προκαλέσει" τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου.

Λίγα μέτρα αργότερα το τζιπ σταμάτησε, κατέβηκαν οι δύο άγνωστοι προς εμάς άντρες και μας ζητούσαν τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τους βρίσαμε. Αντιδράσαμε ξανά και τότε ο ένας έβγαλε όπλο και μας πυροβόλησε».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα 7 περίπου ανδρών ήρθαν στην Αθήνα από την Κρήτη και γιόρταζαν σε νυχτερινά κέντρα της περιοχής για το μπάτσελορ ενός από τους φίλους που παντρεύεται σε λίγες ημέρες. Στις 6 το πρωί αποφάσισαν να καθίσουν για φαγητό σε μια πιτσαρία της περιοχής, απέναντι από ένα κλαμπ. Εκείνη την ώρα, πέρασε από το σημείο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένα ανθρακί τζιπ και τους έβρεξε με αποτέλεσμα να αντιδράσει η παρέα των 7 ανδρών.

Στη συνέχεια, λίγα μέτρα πιο κάτω ακινητοποίησε ο οδηγός του αυτοκινήτου το όχημα και βγήκαν από μέσα δύο άτομα. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο χαστούκισε έναν από την παρέα των Κρητικών και στη συνέχεια μπήκαν στη μέση και οι υπόλοιπη παρέα. Έπειτα, ένας από τους δύο δράστες έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τα τρία άτομα. 

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς, με τα τραύματά τους να είναι σοβαρά. 

Την ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που εξαφανίστηκαν από το σημείο με το τζιπ.

ειδήσεις τώρακακοποιοίΓκάζιπυροβολισμοί