Ελλάδα|18.12.2023 18:27

Γκάζι: «Επικίνδυνος και ασύλληπτος» - Το προφίλ και το βαρύ ποινικό παρελθόν του 37χρονου πιστολέρο

Newsroom

Τον άνδρα που άνοιξε πυρ κατά των Κρητικών στην αιματηρή επίθεση στο Γκάζι, αναζητούν οι Αρχές, οι οποίες εκτιμούν ότι δεν έχει καταφέρει να βγει από την Ελλάδα, ενώ γνωρίζουν ποιος είναι, καθώς πρόκειται για έναν κακοποιό με πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν που έχει απασχολήσει πολλές φορές την ΕΛ.ΑΣ που θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του. Στο μεταξύ, ο δεύτερος 33χρονος συνεπιβάτης συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή.

Το προφίλ του 37χρονου

Σύμφωνα με το MEGA, ο 37χρονος δραστηριοποιείται στην Αλβανία. Είχε συλληφθεί το 2012 ως απόγονος-διάδοχος μίας μεγάλης συμμορίας που ευθύνονταν για μία σειρά μεγάλων δολοφονιών τη δεκαετία του 90’ καθώς κατηγορούνταν για μία σειρά ένοπλων ληστειών σε βενζινάδικο αλλά και καζίνο στην περιοχή του Αυλώνα.

Μάλιστα, σε αυτές τις επιθέσεις είχε πυροβολήσει κατά πολιτών και αστυνομικών με καλάσνικοφ χωρίς κάποια αφορμή.

Είχε κρατηθεί στις φυλακές του Φιέρ και το 2020 είχε αποφυλακιστεί πρόωρα, σε μία αποφυλάκιση που είχε δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην Αλβανία καθώς είχαν κατηγορηθεί 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι πως του έδιναν μεροκάματο και τον είχαν βοηθήσει κατά την αποφυλάκισή του.

Τους τελευταίους μήνες είχε έρθει την Ελλάδα, όπου εντάχτηκε σε μία ομάδα όπου ήταν και ένας συγγενής του, στην περιοχή του Αγίου Παύλου.

Εκεί σύχναζε σε ένα κατάστημα, στο οποίο σύχναζε και ο 33χρονος που κατηγορείται πως έδωσε το χαστούκι.

Ο συγγενής του δράστη που άνηκε στην συγκεκριμένη ομάδα, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για κλοπές και πυροβολισμούς. Επιπλέον, το 2021 στην Πάτρα είχε δολοφονηθεί ένα άλλο μέλος της συμμορίας.

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από το αιματηρό περιστατικό

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, νωρίς το πρωί του Σαββάτου (16/12) έρχεται στο φως.

Στο βίντεο, που μεταδόθηκε στο Mega, φαίνεται ο σοβαρά τραυματίας Κρητικός, αφότου έχει πυροβοληθεί, να κείτεται στο έδαφος, με κόσμο γύρω του. Παρότι λίγα λεπτά νωρίτερα ο ίδιος δρόμος ήταν γεμάτος από αυτοκίνητα και κόσμο, έχει αδειάσει πλήρως.

ΓκάζιΚρήτηειδήσεις τώραπυροβολισμοί