Ελλάδα|19.12.2023 21:52

Πάτρα: Κακουργηματική δίωξη στον νοσηλευτή για τη σεξουαλική κακοποίηση ασθενή

Newsroom

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο νοσηλευτής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μετά την σοβαρή εξέλιξη που σημειώθηκε στην υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του, από 23χρονη ασθενή στα επείγοντα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με το tempo24.news, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, ενέργεια ισοδύναμη του βιασμού μιας και το θύμα περιέρχεται σε κατάσταση που δεν μπορεί να αντιδράσει.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή, την προσεχή Πέμπτη.

ΠΟΕΔΗΝ: Εάν η καταγγελία επιβεβαιωθεί να απολυθεί ο νοσηλευτής 

«Το νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο. Η γιατρός στην οποία έγινε η καταγγελία και η εφημερεύουσα προϊσταμένη ειδοποίησαν διοίκηση και την αστυνομία. Η αστυνομία συνέλαβε τον νοσηλευτή ο οποίος κρατείται και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα. Η διοίκηση πολύ σωστά διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Επίσης, η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας σωστά διέταξε ΕΔΕ. Εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες, να απολυθεί ο νοσηλευτής», τόνισε πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε να διερευνηθεί η καταγγελία και αν επιβεβαιωθεί ο νοσηλευτής να απολυθεί. «Να απολυθεί, όχι να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε - έξι χρόνια μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να λαμβάνει το 50% του μισθού του. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες, τερατώδεις πράξεις», υπογράμμισε. 

ασθενήςΠάτραειδήσεις τώρασεξουαλική κακοποίησηνοσηλευτής