Ελλάδα|20.12.2023 12:56

Δολοφονία Γραικού: Ένοχος για ανθρωποκτονία με πρόθεση και στο Εφετείο ο έμπορος κρεάτων

Newsroom

Ένοχος για ανθρωποκτονία με πρόθεση κρίθηκε και στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 50χρονος έμπορος κρεάτων, για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού.

Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ήταν η πρόταση της εισαγγελέως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Σε μια αγόρευση που διήρκησε 90 λεπτά η δικαστική λειτουργός περιέγραψε όλα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης από μάρτυρες, ειδικούς επιστήμονες, κρατικούς λειτουργούς, συγγενείς θανόντα και δράστη.

«Τον ξυλοκόπησε, τον έριξε κάτω και τον χτυπούσε με γροθιές και κλοτσιές. Όταν κάποιος χτυπάει κάποιον έτσι και του σπάει τα κόκκαλα, αποδέχεται ότι θα πεθάνει. Αυτό το έκανε ο κατηγορούμενος, είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Φαίνεται από τα πληγέντα σημεία, την ένταση και τη σφοδρότητα», είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 50χρονου ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

«Το μεγαλύτερο μυστήριο δεν ήταν ότι εξαφανίστηκε ένας άνθρωπος αλλά το αυτοκίνητο», είπε η ίδια σε άλλο σημείο της αγόρευσής της και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε ότι ήταν ο τελευταίος που είχε επαγγελματική συναλλαγή μαζί του.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.

Δημήτρης ΓραικόςΘεσσαλονίκηδίκηΓραικός δολοφονίαειδήσεις τώρα