Ελλάδα|20.12.2023 15:15

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Προφυλακιστέος ο 33χρονος

Newsroom

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 33χρονος, φίλος του δράστη που πυροβόλησε τρεις νεαρούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, ενώ ακόμα αναζητείται ο πιστολέρο που τραυμάτισε με όπλο τους Κρητικούς.

Ο κατηγορούμενος, σύμωνα με το dikastiko.gr, φέρεται να δήλωσε σοκαρισμένος αλλά και πως δεν γνώριζε ότι ο φίλος του έφερε μαζί του όπλο.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι θέλησε άμεσα να παραδοθεί στις Αρχές και επικοινώνησε με τη δικηγόρο του.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος του 37χρονου δράστη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία ενώ αναζητείται και στην Αλβανία. 

Γνώριμοι των Αρχών και με «βαρύ» ιστορικό

Ο έλεγχος στον φάκελο του 33χρονου συλληφθέντα έδειξε, πάντως, πως ο ίδιος είχε απασχολήσει τους αστυνομικούς κατ’ επανάληψη. Το 2008 φέρεται να συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών. Δυο χρόνια μετά κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών. Το 2012 το όνομά του ενεπλάκη σε εγκληματική οργάνωση για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά.

Το 2018 κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έναν χρόνο μετά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σχετικά με υποθέσεις πλαστογραφίας και κλοπών, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι του είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα.

Γεμάτος στοιχεία είναι και ο φάκελος του 37χρονου που καταζητείται. Είχε απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα τον Ιανουάριο και Μάρτιο του 2012. Είχε καταδικαστεί στην Αλβανία για τρεις ένοπλες ληστείες και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Του επιβλήθηκε ποινή 13 χρόνων και 4 μηνών, με τον ίδιο να αποφυλακίζεται στα οκτώ έτη.

Στην τελευταία ληστεία το 2012 που συνελήφθη, σκοτώθηκε ο αδελφός του. Από εκείνη τη μέρα χρησιμοποιούσε το όνομα του δολοφονημένου αδελφού του και κατάφερε να μπαίνει στην Ελλάδα.

πυροβολισμοίειδήσεις τώραΓκάζι