Ελλάδα|21.12.2023 19:20

Χωρίς υποκείμενο νόσημα ο 8χρονος που πέθανε και είχε διαγνωστεί με στρεπτόκοκκο: Το χρονικό

Newsroom

Κατέληξε μέσα σε πέντε ώρες το 8χρονο αγοράκι που στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγλαϊα Κυριακού» που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο θετικό στον στρεπτόκοκκο. Σύμφωνα πληροφορίες του MEGA το 8χρονο αγοράκι δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, κάτι που επιβεβαιώνουν, μάλιστα, πηγές από το σχολείο του παιδιού.

«Το 8χρονο αγοράκι έφυγε την Πέμπτη από το σχολείο με πονόκοιλο. Η δασκάλα του τηλεφώνησε στους γονείς την Παρασκευή και την ενημέρωσαν πως ανέβασε και πυρετό. Ξημερώματα Τρίτης οι γονείς πήγαν με το αμάξι το παιδί στο νοσοκομείο, αλλά δεν τον πρόλαβαν δυστυχώς», αναφέρει το σχολικό περιβάλλον του παιδιού.

Το χρονικό

Οι γονείς μετέφεραν το άρρωστο παιδί χθες, Τρίτη στις 8 στο Νοσοκομείο «Παίδων» και άμεσα κρίθηκε αναγκαίο να εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Τελικά, έπειτα από περίπου 3 ώρες άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

«Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση ισχυρής αντιβίωσης και γ’ σφαιρίνης. Ταυτόχρονα διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Αν και βγήκε θετικό στο τεστ στρεπτόκοκκου, η νεκροψία-νεκροτομή θα είναι αυτή που θα προσδιορίσει αν τελικά κατέληξε από αυτό ή αν υπήρχε κάποια άλλη αιτία.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του 8χρονου αγοριού θα γίνει αύριο Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το μεσημέρι.

νοσοκομείοθάνατοςνοσοκομείο Παίδωνειδήσεις τώραστρεπτόκοκκος