Ελλάδα|24.12.2023 18:51

Αράχωβα: «Δεν ταιριάζουν όσα διαρρέονται με όσα γνωρίζουμε - Μόνο άνθρωπος μπορεί να το προκάλεσε αυτό στον Όλιβερ»

Newsroom

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και στην κτηνίατρο που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ, το πόρισμα καθηγητή Κτηνιατρικής Νίκου Παπαϊωάννου για τον θάνατο του χάσκι της Αράχωβας, σύμφωνα με το οποίο το άτυχο ζώο πέθανε από αιμορραγικό σοκ μετά από επίθεση που δέχθηκε από ζώα και όχι από ανθρώπους. 

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, η οποία εξέτασε το χάσκι όσο ήταν εν ζωή δήλωσε χθες πως εμμένει στην αρχική της εκτίμηση, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα τραύματα θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί μόνο από άνθρωπο. «Αυτό που διάβασα δεν μπορώ να το δεχθώ ή να το κατανοήσω. Επιμένω στην αρχική μου εκτίμηση, ότι υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση. Άλλα ζώα όπως σκύλος, δεν μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους τραύμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο σύζυγος της και βοηθός της, Νίκος Γιαννέτσος επανήλθε σήμερα στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι «όσα γνωρίζω δεν ταιριάζουν όλα με όσα λέγονται κι ας διαρρέουν από Αρχές, καθηγητές ή όποιον άλλο».

«Έχω βεβαιότητα για το πως και τι συνέβη με τον Όλιβερ. Μετά μάλιστα από έρευνα γνωρίζουμε και τον τρόπο και την αιτία που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο όπως συνέβη στον άτυχο Όλιβερ και μόνο άνθρωπος μπορεί να το προκαλέσει» πρόσθεσε και αποκάλυψε ότι έχουν παραδώσει τα στοιχεία στις Αρχές.

«Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν δίκαια και ανάλογα με τις αποδείξεις. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε κανέναν εμείς. Δικαιολογημένα υπάρχουν διάφορα σχόλια με δυσαρέσκεια για το τι λέγεται ή αποκαλύπτεται σχετικά. Όμως τίποτα δεν είναι οριστικό πριν ανακοινωθεί επίσημα από τις αρχές. Έχουν γνώση και οι φύλακες . Υπομονή, Καλά Χριστούγεννα με ηρεμία και αγάπη», κατέληξε. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Γιαννέτσου 

 

«Είναι η δεύτερη φορά που θέλω να πω δυο λόγια για το θέμα του Όλιβερ. Ήμουν παρόν από την αρχή μέχρι το τέλος στη νεκροτομή του. Έχω όλα τα στοιχεία, πως έγινε τι ειπώθηκε, ποιος την έκανε, αν ήταν σωστή και γιατί. Συγκρατιέμαι πολλές μέρες, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Θα θιγούν άτομα, υπηρεσίες, θα αποκαλυφθούν γεγονότα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Καλό θα είναι όμως να μην το παρακάνουν κάποιοι επειδή η σύζυγός μου δεν θέλει δημοσιότητα και αντιπαράθεση, αλλά να εξασκεί το επάγγελμα που αγαπάει με ηρεμία και αφοσίωση. Μην το εκλαμβάνετε ως αδυναμία. Γνωρίζω και εγώ σχεδόν τα πάντα για αυτό το περιστατικό με τον Όλιβερ, δεν θέλω να σπαταλιέται ο χρόνος μου για να αποδείξω τα αυτονόητα. Όμως να ξέρετε ότι όσα γνωρίζω δεν ταιριάζουν όλα με όσα λέγονται κι ας διαρρέουν από αρχές, καθηγητές ή όποιον άλλο. Έχω βεβαιότητα για το πως και τι συνέβη με τον Όλιβερ. Μετά μάλιστα από έρευνα γνωρίζουμε και τον τρόπο και την αιτία που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο όπως συνέβη στον άτυχο Όλιβερ και μόνο άνθρωπος μπορεί να το προκαλέσει. Παρακαλώ πολύ, ας αφήσουμε τις αρχές να κρίνουν. Έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν δίκαια και ανάλογα με τις αποδείξεις. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε κανέναν εμείς. Δικαιολογημένα υπάρχουν διάφορα σχόλια με δυσαρέσκεια για το τι λέγεται ή αποκαλύπτεται σχετικά. Όμως τίποτα δεν είναι οριστικό πριν ανακοινωθεί επίσημα από τις αρχές. Έχουν γνώση και οι φύλακες . Υπομονή, Καλά Χριστούγεννα με ηρεμία και αγάπη

Αράχωβαειδήσεις τώραΧάσκιθάνατος