Ελλάδα|26.12.2023 11:55

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη ανήλικου για διακίνηση μεταναστών - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανή της ΔΙΑΣ

Newsroom

Ένας ανήλικος από τη Συρία συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των Χριστουγέννων, με την κατηγορία της διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Συγκεκριμένα, ο ανήλικος συνελήφθη στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο συλληφθείς, που είναι 17 ετών, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, μετά από σήμα αστυνομικών για έλεγχο στο οποίο δε σταμάτησε. Προκειμένου να διαφύγει, λίγα μέτρα παρακάτω επιχείρησε ανεπιτυχώς να εμβολίσει υπηρεσιακό δίκυκλο, ενώ στη συνέχεια εξήλθε του οχήματος και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στο όχημα που οδηγούσε, εντοπίστηκαν τρεις άνθρωποι, δύο από Συρία και ένας από το Ιράκ, οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (25-12-2023), 17χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον συλληφθέντα, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Σε κοντινή απόσταση και προκειμένου να διαφύγει, επιχείρησε ανεπιτυχώς να εμβολίσει υπηρεσιακό δίκυκλο, ενώ στη συνέχεια εξήλθε του οχήματος και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατά την έρευνα του οχήματος, βρέθηκαν τρεις (3) αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

μετανάστεςδιακινητέςειδήσεις τώραανήλικοςΘεσσαλονίκησύλληψηΕλληνική Αστυνομία