Ελλάδα|26.12.2023 13:07

Στην Κρήτη το αεροπλανοφόρο ««USS Gerald Ford»: Κατέπλευσε στο λιμάνι τους Σούδας

Newsroom

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald Ford». Το πλήρωμά του σταδιακά θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα Χανιά.

Το πλοίο που έχει μήκος 337 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 100.000 τόνους και πλήρωμα 6.000 ατόμων προσέγγισε στον προβλήτα Κ14 της Νατοϊκής Βάσης Μαραθίου με τη βοήθεια ρυμουλκών.

Το αεροπλανοφόρο είναι το πρώτο της κλάσης του, φέρει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών και μια σειρά άλλων καινοτομιών. Κόστισε 13 δισεκατομμύρια δολάρια και μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη διάφορων τύπων.

Το καλοκαίρι το USS Gerald Ford είχε βρεθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον Πειραιά, αποτελώντας τότε πόλο έλξης για όσους ενδιαφέρονται για το πολεμικό ναυτικό.

Επί ποδός η Αστυνομία στα Χανιά

Ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης ενόψει της παρουσίας του πληρώματος του USS Gerald Ford στα Χανιά τις μέρες των εορτών, επεξεργάζεται η τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με την συνδρομή της προξενικής Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η παρουσία 6.000 Αμερικανών στην πόλη και μάλιστα σε περίοδο με αυξημένη κίνηση, προκαλεί «πονοκέφαλο» στους αξιωματικούς της αστυνομίας. Μάλιστα στα Χανιά βρίσκονται ήδη για την προετοιμασία της επίσκεψης και Αμερικανοί διπλωμάτες.

ειδήσεις τώραΗΠΑNATOΝΑΤΟΚρήτηΣούδα