Ελλάδα|27.12.2023 07:44

Στον ανακριτή ο 16χρονος που μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατέρα του στα Καλύβια

Newsroom

Σήμερα (27/12) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή Ανηλίκων για να απολογηθεί, ο 16χρονος που την περασμένη Πέμπτη (22/12) μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατέρα του στα Καλύβια Αττικής.

Ο 16χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Στους ισχυρισμούς του είναι ότι είχαν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά από το θύμα, ο ίδιος, η μητέρα του και ο μεγαλύτερος αδελφός του.

«Είχαμε φύγει από το σπίτι, μόλις τελείωνε το σχολείο θα ερχόταν μαζί»

«Είχαμε φύγει από το σπίτι, τα οικονομικά προβλήματα όμως που είχαμε, μας ανάγκασαν να αφήσουμε τον μικρότερο γιο μου στον πατέρα του. Μόλις τελείωνε το σχολείο, θα ερχόταν μαζί μας» κατέθεσε η μητέρα του για το αιματηρό περιστατικό, σύμφωνα με τον Alpha.

Τόσο ο ίδιος όσο και το οικογενειακό του περιβάλλον απέδωσαν το φονικό με τα δύο μαχαίρια στη συστηματική κακοποίηση -σωματική και λεκτική.

Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος φέρεται να σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του με 20 μαχαιριές. Ο ανήλικος είχε στήσει καρτέρι και τον περίμενε να επιστρέψει σπίτι. Μόλις άνοιξε την πόρτα, του επιτέθηκε, καταφέροντας του χτυπήματα -με δύο μαχαίρια- στην κοιλιά το θώρακα την πλάτη και το πρόσωπο. Το μένος με το οποίο του επιτέθηκε ήταν τέτοιο που, ένα από τα μαχαίρια έσπασε.

ειδήσεις τώραανήλικοςνεκρόςδολοφονίαΚαλύβια