Ελλάδα|28.12.2023 13:59

Θεσσαλονίκη: Υπό την επήρεια αλκοόλ ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Θεσσαλονίκη: Το σημείο δολοφονίας του 32χρονου αστυνομικού (ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Θεσσαλονίκη: Το σημείο δολοφονίας του 32χρονου αστυνομικού (ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Θεσσαλονίκη: Το σημείο δολοφονίας του 32χρονου αστυνομικού (ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Θεσσαλονίκη: Το σημείο δολοφονίας του 32χρονου αστυνομικού (ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Θεσσαλονίκη: Το σημείο δολοφονίας του 32χρονου αστυνομικού (ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου οδηγείται στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο αστυνομικό στην μπυραρία της οδού Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη. Ο συλληφθείς κρατείται προς το παρόν στην Ασφάλεια, λόγω της κατάστασής του από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Είχε δημιουργήσει ξανά φασαρία

Περίοικοι, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του OPEN Μαρία Ζαφειρίου, λένε πως ο δράστης ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα.

Συγκεκριμένα, λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, είχε δημιουργήσει φασαρίες στην περιοχή γενικότερα αλλά και στην μπυραρία όπου έγινε η δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού.

Ο 44χρονος φέρεται να διαμένει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία περίπου εννέα χρόνια. Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, ζούσε από επίδομα που λάμβανε από τη Νορβηγία. Όσον αφορά την προέλευση αυτών των χρημάτων οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Κάποιες λένε πως το λάμβανε λόγω της ψυχικής του κατάστασης, ενώ άλλες αναφέρουν ότι ήταν προστατευόμενος μάρτυρας εγκλήματος στη Νορβηγία.

Πώς έγιναν όλα - Στο νοσοκομείο ο κουμπάρος του αστυνομικού

Στο μαγαζί, που βρίσκεται δίπλα από τα ΜΑΤ στην οδό Κατσιμίδη, ο 32χρονος αστυνομικός καθόταν για ποτό με τον 30χρονο κουμπάρο του.

Κάποια στιγμή, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο 44χρονος Νορβηγός τραυμάτισε στο πόδι τον φίλο του αστυνομικού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαφειρίου για το OPEN. Εκεί, επενέβη ο 32χρονος και προσπάθησε να τον αποτρέψει.

Τότε, ο 44χρονος τον χτύπησε με το μαχαίρι στον λαιμό και ο 32χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο μπαρ, στις 4:30 τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί δίπλα άκουσαν τη φασαρία, μετέβησαν στο σημείο, είδαν τον νεκρό συνάδελφό τους και βοήθησαν τον 30χρονο που είχε τραυματιστεί.

Ο 30χρονος τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο και ένα από τα δύο τραύματα από το μαχαίρι του δράστη ήταν κοντά στη μηριαία αρτηρία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-12-2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ’ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη. Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται. Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκηνεκρόςαστυνομικόςειδήσεις τώραεπίθεση με μαχαίρι