Ελλάδα|28.12.2023 17:06

Θεσσαλονίκη: Πραγματικότητα το πρώτο πάρκο για σκύλους με ανακυκλώσιμα υλικά

Newsroom

Το πρώτο πάρκο για σκύλους με ανακυκλώσιμα υλικά άνοιξε τις πόρτες του στο άλσος Καραολή και Δημητρίου του δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Το πάρκο δημιουργήθηκε σε έναν χώρο περίπου 50 τ.μ και αναμένεται να φιλοξενήσει πολλά κατοικίδια της περιοχής.

«Εφαρμόζουμε την κυκλική οικονομία»

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα υπαίθριο χώρο που περιλαμβάνει εφτά παιχνίδια-κατασκευές για τους τετράποδους φίλους μας όλα φτιαγμένα από υλικά που έχουν περάσει από ανακύκλωση. Μάλιστα, το έργο θα βοηθήσει πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων να πηγαίνουν τα βόλτα με σκοπό να εκτονώνονται και να δραστηριοποιούνται.

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια βάζαμε στόχους και έναν έναν τους υλοποιούσαμε. Το πάρκο για σκύλους αποτελούσε έναν από αυτούς και όταν οι συνθήκες ωρίμασαν, προχωρήσαμε στην ολοκλήρωσή του. Αυτό είναι ακόμα ένα έργο, που αποδεικνύει ότι όταν ο δημόσιος τομέας συνεργάζεται με τον ιδιωτικό, υπάρχει θετικό αποτύπωμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Το πάρκο για σκύλους χρηματοδοτήθηκε από το οινοποιείο Domaine Agrovision αλλά και τα Κ.Τ.Ε.Ο Autovision. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος θα εμπλουτιστεί με λουλούδια, παγκάκια και άλλες κατασκευές πάντα με ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία θα προέρχονται από το οινοποιείο το οποίο θα αναλαμβάνει την υλοποίησή του.

«Εφαρμόζουμε την κυκλική οικονομία, επαναχρησιμοποιώντας τα ανακυκλώσιμα υλικά της βιομηχανίας οίνου» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Άγγελος Ζαμάνης.

Θεσσαλονίκηπάρκοσκύλοςειδήσεις τώρασκύλοι