Ελλάδα|28.12.2023 17:56

Νέα Σμύρνη: «Ήταν αγαπημένα αδέρφια απλά υπήρχε ζήλια - Το ψαλίδι ήταν άμυνα» λέει η σύντροφος του 18χρονου

Newsroom

«Ήταν αγαπημένοι απλά υπήρχε ζήλια» υποστήριξε η σύντροφος του 18χρονου δράστη της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του για μια μπλούζα. Η ίδια περιέγραψε καρέ καρέ όσα έγιναν τη μοιραία εκείνη ημέρα.

«Είναι πολύ καλό παιδί, έχει κάποια οικογενειακά προβλήματα»

Με δάκρυα στα μάτια μίλησε στο ΜEGA η σύντροφος του 18χρονου αδελφοκτόνου, η οποία περιέγραψε τις μοιραίες στιγμές.

«Έφυγε ένα παιδί και ο σύντροφός μου πάει να μπει στη φυλακή. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα. Επειδή θα πηγαίναμε ταξίδι στη Βουδαπέστη είχαμε ξυπνήσει το απόγευμα και έλεγε πόσο χαρούμενος είναι που θα πηγαίναμε ταξίδι. Ήθελε να ηρεμήσει από κάποια πράγματα, το είχε ανάγκη. Είχε κάτι ξυριστικά, είχε ανοίξει τη συσκευασία και είχε πάρει το ψαλίδι».

Και συνέχισε «εκεί έψαχνε ο σύντροφός μου μία μπλούζα και είπε στον αδερφό του «που είναι η μπλούζα μου;». Το παιδί που έφυγε δεν το έδινε και μετά πάνω στα νεύρα του ο μικρός έβρισε τον σύντροφό μου, τον είχε σπρώξει σε μία γωνία και ο σύντροφός μου, επειδή έχει σπάσει το χέρι του και έχει κάνει χειρουργείο, λόγω της άμυνας το έκανε όλο αυτό».

Όπως είπε η σύντροφος του 18χρονου, ο αδελφοκτόνος μόλις συνειδητοποίησε την πράξη του έσπευσε να του κάνει ΚΑΡΠΑ, ήταν όμως αργά.

«Αυτό το άτυχο ψαλίδι ήταν η άμυνά του. Όταν κατάλαβε τι έκανε βοήθησε τον αδερφό του, του έκανε ΚΑΡΠΑ και φώναζε «τι σου έκανα αδερφούλη μου;». Μου έχει ανοιχτεί σε κάποια πράγματα, δεν είναι τέτοιο παιδί», είπε.

Η ίδια υποστήριξε ότι είναι καλό παιδί: «Είναι πολύ καλό παιδί, έχει κάποια οικογενειακά προβλήματα, όπως όλες οι οικογένειες. Ήταν αγαπημένοι, αλλά υπήρχε ζήλεια. Το άλλο παιδί είχε κι αυτό τα νεύρα του. Στον σύντροφό μου δεν του αρέσει να τον κρίνουν. Εμένα ποτέ δεν με πείραξε, ποτέ δεν μου έκανε κακό».

«Ήταν κακιά στιγμή»

H μητέρα των παιδιών από την πλευρά της είπε χαρακτηριστικά: «Ο γιος μου είχε παραλάβει ένα δέμα με ξυραφάκι. Είχα ένα ψαλίδι για να κόψω τη συσκευασία. Ξεκίνησε ως αστείο, ο μικρότερος γιος μου να πειράζει στο αυτί τη γιαγιά του. Του είπα: ''Μην την πειράζεις, είναι μεγάλη γυναίκα''. Τότε ο μικρός έτρεχε προς εμένα και χωρίς να το καταλάβω, τρυπήθηκε με το ψαλίδι στα πλευρά. Παραπάτησε και χτύπησε στο πόμολο. Βγήκε από την κρεβατοκάμαρα και έπεσε στην κουζίνα. Του φώναζα: ''Ξύπνα, ξύπνα...''» υποστήριξε.

«Όλα  όσα έχουν ακουστεί είναι ψευδείς κατηγορίες, κι αυτά με τις σιδηρογροθιές. Αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα. Το ένα μου παιδί πέθανε και το άλλο μου κινδυνεύει με φυλακή. Ζητώ από την Δικαιοσύνη να είναι επιεικής, διότι το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας. Είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας», είπε η μητέρα του νεαρού.

«Πάντα ήμουν κοντά στα παιδιά μου και πάντα προλάβαινα. Αυτή ήταν μία κακιά στιγμή. Για μία μπλούζα τσακώθηκαν. Τίποτα άλλο δεν συνέβη, όλα ήταν ένα ατύχημα, κανένας δεν είναι δολοφόνος», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή η απολογία του 18χρονου

Σημειώνεται ότι προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος, ο οποίος πάνω σε καυγά, χτύπησε θανάσιμα με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη. Ο νεαρός θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μέχρι τότε ο καθ’ ομολογίαν δράστης θα παραμείνει κρατούμενος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του. Αναμένεται να διαταχθεί από τον εισαγγελέα η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής μόλις η ασφάλεια ολοκληρώσει το στάδιο της προανάκρισης.

ειδήσεις τώραδολοφονίαΝέα Σμύρνηαδέρφια