Ελλάδα|06.11.2018 09:05

Λυκουρέζος για Κατσίφα: «Καμία ενημέρωση για τη σορό - Τον εκτέλεσαν»

Newsroom

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μιλώντας στο Open TV το πρωί της Τρίτης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του, έτσι ώστε να γίνει η κηδεία και να αρχίσει ο δεύτερος γύρος, που θα ασχοληθεί με την δικογραφία.

Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε λόγο για «δολοφονία» κι «εκτέλεση» του Κατσίφα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει, συνηγορούν στο ότι ο Ελληνας ομογενής εκτελέστηκε από τους Αλβανούς.

«Το Σάββατο μου ανατέθηκε η υπόθεση από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σήμερα κυκλοφορεί η φήμη ότι θα μας παραδοθεί η σορός. Επίσημη τέτοια πληροφορία δεν υπάρχει. Το μετέδωσαν χθες αλβανικά μέσα, αλλά αυτή τη στιγμή οι επίσημοι φορείς, η πρέσβειρα στα Τίρανα και οι Αρχές δεν έχουν τέτοια ενημέρωση. Ισως να γίνει τελικά και σήμερα» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή στην μνήμη του νεκρού. Η παράδοση του νεκρού θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα να γίνει άμεσα η κηδεία. Από εκεί και πέρα αρχίζει ο δεύτερος γύρος, για να εντοπιστούν και να ανιχνευτούν με ακρίβεια όλες οι συνθήκες της δολοφονίας» τόνισε ο κύριος Λυκουρέζος.

Οσον αφορά στο γιατί δεν έχει παραδοθεί ακόμη η σορός στην οικογένεια, ξεκαθάρισε πως: «Επίσημα έγγραφα δεν έχουμε δει γιατί τον κρατάνε. Από ανεπίσημα χείλη, τον κρατούν για να ολοκληρωθεί η έρευνα. Ωστόσο, με τον τρόπο που έγινε η νεκροψία-νεκροτομή, δεν υπάρχει κάτι άλλο να περιμένουν... Δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί παρατείνεται έως και τώρα αυτή η κατάσταση».

Για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα ο ίδιος και οι συνεργάτες του, επεσήμανε: «Είναι δύσκολα τα πράγματα όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, αλλά όλα γίνονται. Υπάρχει θέληση και βούληση. Οταν αποκτήσουμε πρόσβαση στην ποινική δικογραφία, που εκκρεμεί σήμερα στην εισαγγελία Τιράνων θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Πιστεύω ότι παρά τα στοιχεία που έχουν ενδεχομένως αλλοιωθεί, θα φτάσουμε στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελέστηκε ο Κατσίφας» κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα.

Αλέξανδρος ΛυκουρέζοςΚωνσταντίνος Κατσίφας