Ελλάδα|29.12.2023 13:15

Γιώργος Λυγγερίδης: Πέπλο θλίψης στην κηδεία του αστυνομικού που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στη θλίψη έχουν βυθιστεί συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη.

Ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ με καταγωγή από Σέρρες και Θεσσαλονίκη, δεν τα κατάφερε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Πέπλο θλίψης στην κηδεία του

Στον ναό υπάρχουν πάρα πολλά στεφάνια. Ανάμεσά τους κι εκείνα των συγγενών του, της οικογένειάς του, του παππού του, ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι. Στον ναό βρίσκονται και οι συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη που ήταν μαζί του εκείνη τη μοιραία νύχτα, που του στάθηκαν, που προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή, που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και αγωνιούσαν μέρα με την ημέρα για την πορεία της υγείας του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρουσία πολιτικών αρχηγών

Η εξόδιος ακολουθία τελείται παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, και του προέδρου της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού. Μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός του αδικοχαμένου νέου θα μεταφερθεί με πομπή στα κοιμητήρια της Θέρμης, όπου θα γίνει η τελετή ταφής.

Σημειώνεται ότι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα μετά την κηδεία για την πομπή του 31χρονου υπαρχιφύλακα.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός αστυνομικών στον Γιώργο Λυγγερίδη

Μπήκαν στο νεκροτομείο, τον αγκάλιασαν και έψαλαν τον εθνικό ύμνο: Έτσι αποχαιρέτισαν τον Γιώργο Λυγγερίδη, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, οι συνάδελφοί του.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα τον πόνο, τη θλίψη και ήταν συγκλονιστικό ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους γονείς γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση» δήλωσε μιλώντας ο καθηγητής Γιώργος Λυράκος που εργάζεται ως ψυχολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

«Η πιο συγκλονιστική στιγμή»

«Όλα τα παιδιά μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας ένας τον αγκάλιασαν και στη συνέχεια έκαναν έναν κύκλο και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Για εμάς ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή, ήταν ένα θρήνος, ένα ζήτω στη ζωή και ένα αθάνατος για το παλικάρι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι συνάδελφοί του είχαν γίνει παιδιά για τους γονείς του Γιώργου. Όποιος δεν είχε βάρδια από τη διμοιρία του ήταν στο νοσοκομείο».

κηδείαΘεσσαλονίκηαστυνομικόςοπαδική βίαειδήσεις τώραΡέντης