Ελλάδα|29.03.2019 10:46

Πανελλαδικές εξετάσεις: Το πρόγραµµα και οι οδηγίες (πίνακας)

Νίκος Μάστορας

Το πρόγραµµα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκινούν στις 7 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και µία ηµέρα νωρίτερα για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ο µεγάλος όγκος των υποψηφίων-αποφοίτων Γενικών Λυκείων ξεκινά τον εξεταστικό µαραθώνιο µε το µάθηµα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) και ολοκληρώνει στις 18 Ιουνίου µε Βιολογία (Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Αντίστοιχα, οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν τις εξετάσεις στις 6 Ιουνίου επίσης µε Νέα Ελληνικά και θα ολοκληρώσουν στις 20 Ιουνίου µε Τεχνολογία Υλικών, Οικοδοµική, Στοιχεία ΨύξηςΚλιµατισµού και Κινητήρες Αεροσκαφών. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.µ., κοινή για τους υποψηφίους ηµερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης µέχρι τις 08.00 π.µ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε µαθήµατος είναι τρεις ώρες.

Διευκρινίσεις

Σχετικά µε την ένταξη της Σχολής ∆οκίµων Λιµενοφυλάκων στο µηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων ΕΠΑΛ από το σχολικό έτος 2018-2019 και την υποβολή της αίτησης-δήλωσης για συµµετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2019, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι θα είναι προσβάσιµη από τους συµµετέχοντες στις εξετάσεις των ηµερησίων ΕΠΑΛ τον Ιούνιο 2019 (είτε προέρχονται από ηµερήσια είτε από εσπερινά ΕΠΑΛ). Η Σχολή ∆οκίµων Λιµενοφυλάκων θα ενταχθεί και στο µηχανογραφικό δελτίο υποψηφίων για το 10%.

Οι υποψήφιοι, εκτός από την επισήµανση της επιθυµίας τους στην αίτηση-δήλωση, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Λιµενικό (και όχι στις κατά τόπους Λιµενικές Αρχές ή στην ίδια τη Σχολή) σε χρονικό διάστηµα που θα ορίζεται από τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί από το αρµόδιο υπουργείο (Ναυτιλίας), και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Πανελλαδικές εξετάσεις 2019πανελλαδικές εξετάσεις