Ελλάδα|29.12.2023 23:45

Καλύβια: «Με είχε κάνει μαύρη στο ξύλο - Με είχε απειλήσει ότι θα με θάψει σε χαντάκι» - Τι αποκαλύπτει η μητέρα του 16χρονου πατροκτόνου

Newsroom

Την συστηματική και βάναυση κακοποίηση που δεχόταν η ίδια αλλά και τα παιδιά της αποκάλυψε η μητέρα του 16χρονου από τα Καλύβια που δολοφόνησε τον πατέρα του. 

Η μητέρα του 16χρονου  σύμφωνα με το MEGA αποκάλυψε την φρίκη που ζούσαν στην αστυνομία. «Μία φορά τσακωθήκαμε και με είχε κάνει μαύρη στο ξύλο, μου είχε σκίσει τα ρούχα και με έβλεπαν τα παιδιά να τρέχω γυμνή στο σπίτι και του φώναζαν να με αφήσει. Το είχα καταγγείλει τότε στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκείνος έλεγε "πήγες και με έδωσες;". Ήθελε να κάνουν όλοι το δικό του, να μην του φέρνουν ποτέ αντιρρήσεις και να κάθονται κλειδωμένοι στο σπίτι» είπε.

Ερχόταν με το μπουφάν και το καλοκαίρι

Στο πλευρό του 16χρονου στέκονται και οι καθηγητές του. Μάλιστα, από το σχολείο εστάλη επιστολή προς τις δικαστικές Αρχές στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Ο 16χρονος δεν επιτρεπόταν από τον πατέρα του να πάει εκδρομή με το σχολείο. Ερχόταν με μπουφάν και το καλοκαίρι για να κρύβει τα σημάδια. Βοηθούσε όλο τον κόσμο και το προσωπικό του σχολείου ακόμα και σε θέματα καθαριότητας. Δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα».

«Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό»

Στην απολογία του το παιδί περιέγραψε τη φρικτή καθημερινότητα που ζούσε, στα χέρια του πατέρα του ενώ η μητέρα και ο αδερφός του επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του ανήλικου καθ’ ομολογία δράστη.

«Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό», είπε το παιδί. «Ήταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δε φοβάμαι πλέον εγώ κι η οικογένειά μου», υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτρια ανηλίκων, η οποία, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κατέληξαν σε μία απόφαση – «σταθμό» για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος, Δημήτρης Μπόλης, «είναι σπανιότατο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως να αφήνεται ελεύθερος μετά την ανάκριση. Το γεγονός ότι από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν στην απόφαση αυτή, σημαίνει ότι τέθηκαν υπόψη τους γεγονότα τα οποία ήταν τόσο σημαντικά, ώστε ακόμα και αυτή τη βαρύτητα της πράξεως της ανθρωποκτονίας, να υποχωρήσει».

Όπως σημειώνεται, η απόφαση των δικαστικών λειτουργών υποδεικνύει ότι δεν υπήρξε ίχνος αμφιβολίας για τα όσα κατέθεσε σχετικά με την κακοποίησή του ο 16χρονος, καθώς και για την προσωπικότητά του. Ανακρίτρια και εισαγγελέας αξιολόγησαν, επιπλέον, ότι ο ανήλικος δεν είναι ύποπτος φυγής αλλά ούτε και ικανός να διαπράξει, στο μέλλον, κάποιο άλλο έγκλημα.

κακοποίησηβίαΚαλύβιαειδήσεις τώραενδοοικογενειακή βία