Ελλάδα|02.01.2024 14:18

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 18χρονος που εμπλέκεται στην άγρια καταδίωξη όπου σκοτώθηκε αστυνομικός - Είναι σεσημασμένος

Newsroom

Ένας 18χρονος συνελήφθη σε περιοχή της Δυτικής Αττικής ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κλοπής οχημάτων σε Νίκαια και Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα μετά από καταδίωξη στον Ασπρόπυργο να σκοτωθεί ένας μοτοσυκλετιστής της ομάδας ΔΙΑΣ και να τραυματιστεί σοβαρά ο συνεπιβάτης του.

Σεσημασμένος ο συλληφθέντας 

Σε βάρος του 18χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια, διακεκριμένες κλοπές.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν συλληφθεί επίσης ένας 17χρονος και ένας 20χρονος οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος στη Νίκαια.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό. Στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του ενός οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με συνέπεια ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, με τον έναν από τους δύο να καταλήγει λίγο αργότερα.

Ασπρόπυργοςσύλληψηαστυνομικόςκαταδίωξηειδήσεις τώρα