Ελλάδα|04.01.2024 09:18

Πτολεμαΐδα: Οι γονείς του μωρού που πέθανε το πήγαν στο νοσοκομείο τρεις φορές - Νοσούσε από γρίπη Α

Newsroom

Ένα αγοράκι 15 μηνών πέθανε στην Πτολεμαΐδα, βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική κοινωνία. Οι γονείς του μωρού το μετέφεραν στο νοσοκομείο ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί κατέληξε. Πληροφορίες αναφέρουν πως το μωρό υποβλήθηκε σε τεστ και διαπιστώθηκε πως νοσούσε από το στέλεχος Α της γρίπης.

Αιτία θανάτου του μωρού, από τη νεκροψία - νεκροτομή προέκυψε ότι ήταν η βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με το Mega, οι γονείς είχαν μεταφέρει το βρέφος, την Πρωτοχρονιά, στο νοσοκομείο, γιατί είχε 40 πυρετό. Εκεί του χορηγήθηκαν αντιπυρετικά.

 Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Η οικογένεια αναφέρει ότι, στις 2 Ιανουαρίου, το μωρό μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο καθώς ο πυρετός δεν έπεφτε. Εκεί του χορηγήθηκαν ξανά αντιπυρετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί το βρέφος υποβλήθηκε σε τεστ, στο οποίο και διαπιστώθηκε ότι πως νοσούσε από το στέλεχος Α της γρίπης. Οι γιατροί παρότρυναν τους γονείς να πάνε σπίτι, ωστόσο, εκεί η κατάσταση της υγείας του μωρού επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να το μεταφέρουν στο Μποδοσάκειο, όπου και κατέληξε.


Περισσότερα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους ενδέχεται να προκύψουν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Πτολεμαΐδαειδήσεις τώραθάνατοςγρίπημωρόνοσοκομείο